Subsidieverordening

Wilt u verhuizen naar de Dijkstraat in Appingedam of in het stadshart uw winkelpand opknappen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie! De gemeente Appingedam heeft € 250.000,00 beschikbaar gesteld voor ondernemers in het zogenaamde versterkingsgebied.

plattegrond subsidiegebied centrum van Appingedam

Het versterkingsgebied ligt binnen het centrum. Het is het gebied van de Dijkstraat, het Prof.Cleveringaplein, de Ossedrift en de verbinding vanuit de Dijkstraat naar het Overdiep tot aan het water, zoals in oranje weergegeven op de kaart. Wilt u naar dit gebied verhuizen of uw winkelpand opknappen? Dan kunt u een subsidie-aanvraag indienen bij de gemeente.

Informatie en aanvraagformulier subsidie

De subsidieverordening is vastgelegd in een oficieel document: de verordening stimulering detailhandel. De gemeenteraad van Appingedam heeft deze verordening vastgesteld in de vergadering van 10 november 2011. In de folder 'Samen werken aan het Damster stadscentrum' vindt u een samenvatting van de verordening en de subsidiemogelijkheden.

Denkt u voor subsidie in aanmerking te komen, vult u dan het aanvraagformulier stimuleringsregeling in. U kunt het opsturen naar of inleveren bij het gemeentehuis in Appingedam,  Wilhelminaweg 14 of Postbus 15, 9900 AA Appingedam.
 

 

 

 

 

De ondernemers en de gemeente Appingedam werken samen aan een versterkt Damster winkelcentrum. De historische Dijkstraat is de belangrijkste winkelstraat, met goed onderhouden vastgoed en een gevarieerd winkelaanbod.

 

Op deze website leest u altijd het laatste nieuws over het ambitieuze project Versterking Winkelstructuur