Resultaten

 • 17 maart 2015: Aan Tafel wordt ook tapasrestaurant

  Aan Tafel

  Aan de Dijkstraat 21-23 wordt hard gewerkt aan het nieuwe pand van lunchroom Aan Tafel. Daar zijn straks niet alleen de vertrouwde broodjes en pannenkoeken te krijgen, maar zal er ook tapas geserveerd worden. Begin mei hoopt Aan Tafel de deuren van het nieuwe pand te openen. Met een terras aan het water krijgt Appingedam een horecagelegenheid met uitzicht op de hangende keukens.

 • 17 maart 2015: Marianne Besselink overhandigt sleutel nieuwe HEMA-pand

  sleuteloverhandiging Marianne Besselink

  Op maandag 16 maart bracht gedeputeerde Marianne Besselink een bezoek aan Appingedam. Samen met burgemeester Rika Pot en wethouder Annalies Usmany wandelde zij door het vernieuwde winkelgebied. Aan Alfred Ritzema van HEMA overhandigde ze symbolisch de sleutel van zijn nieuwe pand aan de Dijkstraat 44. Volgens Alfred Ritzema niet zo maar een sleutel, maar zoals hij zelf zei: “Een loper. Een loper omdat dat wat hier de afgelopen jaren in Appingedam is gebeurd, alleen maar gelukt is omdat zoveel mensen hier in geloofd hebben. Zoals de burgemeester, de wethouder en de provincie, maar ook de verhuurder van het pand. Ook die zag kansen en maakte van 2 panden een, zodat hier een HEMA gevestigd kan worden.” De opening van HEMA staat gepland op 24 april. Een belangrijke datum, volgens Ritzema. “We willen op Koningsdag natuurlijk de oranje tompoezen in ons nieuwe pand kunnen verkopen.”
   

 • Bijeenkomst over breedband verplaatst naar 7 april

  De gemeenten Appingedam en Delfzijl organiseren op 7 april 2015 een gezamenlijke bijeenkomst in het kader van Breedband Noord-Groningen. Deze bijeenkomst vervangt de eerder geplande bijeenkomst in Appingedam op 31 maart.

  Hiervoor is gekozen omdat het college niet aanwezig kan zijn in verband met een gelijktijdige geplande bijeenkomst over de gemeentelijke herindeling. De mensen die zich hebben aangemeld worden over deze wijziging persoonlijk geïnformeerd.

  Meer informatie en een mogelijkheid om u aan te melden voor 7 april vindt u op www.breedbandnoordgroningen.nl.

  Bijeenkomst: In gesprek over breedband!
  Datum: 7 april
  Locatie: Theater en congrescentrum De Molenberg (Molenberg 11, Delfzijl)
  Tijdstip: 19.30-21.30 uur


   

 • 27 september 2014: College en provincie stimuleren nieuwe impuls Dijkstraat Appingdam

  Het college van burgemeester en wethouders van Appingedam wil samen met de provincie Groningen haar medewerking verlenen aan een nieuwe impuls in de Dijkstraat: het verplaatsen van de HEMA naar 2 panden in de Dijkstraat. Hier wil HEMA een compactere winkel realiseren. 

  Zowel de gemeente als de provincie zijn ervan overtuigd dat sanering van vierkante meters in de detailhandel noodzakelijk is om de krimp het hoofd te bieden. Daarnaast zal deze nieuwe impuls de Dijkstraat blijvend versterken voor winkelend publiek. Op 23 oktober legt het college een voorstel voor aan de gemeenteraad van Appingedam om een krediet van € 1.400.000 beschikbaar te stellen voor de aankoop en sloop van het vastgoed van HEMA.

 • 26 september 2014: Aanvragen subsidies evenementen 2015 weer mogelijk!

  Wilt u het komende jaar een evenement organiseren dat bijdraagt aan de promotie van het historische centrum van Appingedam? Kijkt u dan of u voor subsidie in aanmerking komt. Alle informatie over het aanvragen van een evenement met subsidie staat weer op deze website. 

De ondernemers en de gemeente Appingedam werken samen aan een versterkt Damster winkelcentrum. De historische Dijkstraat is de belangrijkste winkelstraat, met goed onderhouden vastgoed en een gevarieerd winkelaanbod.

 

Op deze website leest u altijd het laatste nieuws over het ambitieuze project Versterking Winkelstructuur