Pagina opties

Groter
A A

Over Appingedam

Wonen in Appingedam

Appingedam is een gemeente in het noordoosten van de provincie Groningen. De gemeente bestaat uit de kernen Appingedam, Garreweer, Jukwerd, Laskwerd en Marsum. Rondom het centrum liggen de wijken Oling, Opwierde, Solwerd en Tjamsweer.

Wonen in Appingedam betekent niet alleen wonen in moderne, royale woningen in ruime nieuwbouwwijken of sfeervolle stadsgebieden. Het betekent ook: zeer complete onderwijs- en zorgvoorzieningen met een gevarieerd winkelaanbod, aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en prima wegverbindingen en openbaar vervoer.

De inwoners van Appingedam beoordeelden in 2015 de leefbaarheid met een 7,2.

Plattegrond Appingedam

Plattegrond

Historische stad in ontwikkeling

Stad Appingedam, sinds 1327.

Een complete stad met een middeleeuws centrum, waar we onze cultuurhistorie en het water koesteren en beschermen. De historische binnenstad, met centraal de Nicolaïkerk en het Raadhuis, biedt een schitterend decor om met een ruim aanbod van winkels gezellig inkopen te doen en rond te snuffelen of even neer te strijken op de sfeervolle terrassen bij de horecagelegenheden. Een mooie aanvulling vormt het op loopafstand gelegen moderne Winkelhart Overdiep.

Wees welkom in Appingedam! De trotse en stoere historische stad aan het Damsterdiep.

Feiten en cijfers

Wilt u meer weten over de gemeente Appingedam? Lees meer over de geschiedenis, het wapen en de vlag en het inwoneraantal.

Aurich

De Duitse stad Aurich en Appingedam hebben een gemeenschappelijk verleden als buurschappen binnen de Friese Landen. In 1989 is afgesproken dat de steden elkaar promoten en ondersteunen op het gebied van cultureel, commercieel, maatschappelijk en sportief gebied.

Partnerstad Aurich

Gemeentegids

De gemeentegids is op verschillende manieren in te zien.

Gemeentegids