Pagina opties

Groter

Samen aan de slag met energie

Energie besparen, duurzame energie inkopen of  opwekken kan vaak goedkoper en makkelijker wanneer u  het samen doet. Bijvoorbeeld met een energiecoöperatie zoals de Damster Stadscoöperatie Eendracht.

Stadscoöperatie Eendracht

Eendracht is de energiecoöperatie van en voor iedereen in de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Opgericht met als doel om samen werk te maken van een mooie en groene toekomst. Inwoners starten samen projecten in de eigen regio om schone energie op te wekken of energie te besparen

Meer informatie vindt u op de website Eendracht Duurzaam.

Gezamenlijke energie-projecten

Wilt u wel duurzame energie opwekken maar heeft u bijvoorbeeld geen geschikt dak voor zonnepanelen? Mogelijk kunt u participeren in een gezamenlijk project bij u in de buurt door lid te worden van een energiecoöperatie.

In een zogenaamd postcoderoosproject kunt u financieel profiteren door korting op de energie belasting. Bijvoorbeeld in het zonnepanelenproject van Stadscoöperatie Eendracht, de energiecoöperatie voor de regio Appingedam/Delfzijl.

Lees meer informatie over collectieve zonnedaken.

Naast dit project onderzoekt de stadscoöperatie wat de mogelijkheden zijn om kleine, groene/houten EAZ windmolens als "buurtmolens" aan te schaffen en op geschikte locaties te plaatsen.

Lees meer informatie over buurtmolens.

Subsidie voor verduurzamen door versteviging, samen voordelig

Komt u in aanmerking voor een verduurzamingssubsidie omdat uw woning versterkt wordt? U wilt dit bedrag natuurlijk zo goed mogelijk besteden. De stadscoöperatie kan u ondersteunen bij de juiste keuzes om te verduurzamen. Daarnaast is het mogelijk goedkoper om samen met andere woningeigenaren te investeren.

Lees meer informatie over koppelkansen.