Pagina opties

Groter

Leningen en subsidies

De gemeente Appingedam biedt huiseigenaren de mogelijk om hun huizen te verduurzamen door middel van een duurzaamheidslening en een subsidie voor maatwerkadvies energiebesparing.

Duurzaamheidslening

Als inwoner van de gemeente Appingedam kunt u vanaf 1 november 2019 een duurzaamheidslening aanvragen voor maatregelen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Deze lening heeft een aantrekkelijke rente, waarmee de gemeente u financieel wil ondersteunen bij het verduurzamen van uw woning.

Duurzaamheidslening

Subsidie maatwerkadvies energiebesparing

Om goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor energiebesparing is een Maatwerkadvies Energiebesparing een goede methode. Door een adviesbureau wordt het hele huis bekeken en opgenomen. Het Maatwerkadvies geeft voor een woning de mogelijkheden aan om energie te besparen en welke maatregelen het meeste opleveren. Is het dak, gevel, vloer of ramen (beter) te isoleren? Zijn zonnepanelen of een warmtepomp een optie? In een rapport staan alle maatregelen die interessant kunnen zijn op een rij, inclusief de kosten.

Subsidie maatwerkadvies energiebesparing