Pagina opties

Groter

Trouwlocaties

Appingedam heeft drie permanent aangewezen trouwlocaties. Ook bestaat de mogelijkheid een andere locatie voor uw trouwdag te kiezen.

Drie vaste trouwlocaties

Foto Raadhuis   Raadhuis
Het historische Raadhuis van Appingedam staat midden in de karakteristieke binnenstad en nodigt veel bruidsparen uit elkaar het ja-woord te geven. De raadszaal met haar kroonluchters en gebrandschilderde ramen bieden een sfeervolle ambiance voor uw huwelijksvoltrekking.

Foto Kerk van Solwerd   Kerk van Solwerd
Het kerkje van Solwerd dateert uit 1783 en is een mooi voorbeeld van classicistische bouwkunst. De kerk staat op een rustieke plek in Appingedam, op de deels afgegraven wierde van Solwerd.

Foto Stadskantoor   Stadskantoor
De voormaligs Rijks Hoogere Burgerschool is nu in gebruik als gemeentehuis (Stadskantoor). Het gebouw dateert uit 1917. Ook op het Stadskantoor kunt u uw huwelijk of partnerschap laten voltrekken. Dit beperkt zich echter tot een zeer eenvoudige en kleine plechtigheid.

Andere locaties

In de gemeente Appingedam kunt u ook kiezen voor een andere locatie dan de reeds aangewezen gebouwen. Om een eigen locatie aan te wijzen moet u minimaal 3 maanden voor uw huwelijksdatum een schriftelijk verzoek indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam. Bij uw verzoek moeten de volgende bijlagen meegestuurd worden:

  • Een volledig ingevulde en getekende overeenkomst
  • Een kopie van uw legitimatiebewijs en die van uw partner
  • Een kopie van het legitimatiebewijs van de eigenaar/beheerder van de locatie
  • Een eigendomsakte/ huurovereenkomst/ pachtovereenkomst van de eigenaar/beheerder

Overige informatie: