RSS-feeds

RSS is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van het nieuws op de website van de gemeente Appingedam.

RSS staat voor really simple syndication. Met RSS hoeft u niet de website te bezoeken om te zien of er een nieuw bericht is geplaatst. Het is een technisch hulpmiddel waarmee u zich op de vernieuwingen van een website abonneert. Een RSS-feed informeert u automatisch over nieuws en wijzigingen op uw favoriete website. Pagina's die voorzien zijn van een rss-feed zijn te herkennen aan feed-icon in de browser.

Hoe ziet RSS eruit?

Een RSS-feed laat alleen de kop en de eerste regels van nieuwe berichten zien. Wanneer u doorklikt op het bericht komt u op de oorspronkelijke website uit.

RSS-reader

Om een RSS-feed te kunnen lezen moet u zich hierop 'abonneren' via een RSS-reader. Een RSS-reader kan online in een webpagina draaien. Maar het kan ook een geïnstalleerd programma zijn op uw computer, tablet of smartphone. Een veelgebruikte gratis RSS-reader vindt u op Feedreader.com. Dit programma haalt de RSS-feeds automatisch voor u op en bundelt ze in één overzicht.

Moderne browsers (Firefox, Safari, Internet Explorer 7 en nieuwer) hebben een ingebouwde RSS-reader.

Toevoegen RSS-feeds

Via de RSS-reader voegt u op deze manier de RSS-feeds toe:

  • Klik met uw rechter muisknop op een RSS-feed en kies voor 'Snelkoppeling kopiëren'.
  • In de RSS-reader klikt u op de 'Add new feed'-knop. Vervolgens kunt u de gekopieerde snelkoppeling invoeren (plakken).
Beschikbare RSS-feeds

Op dit moment zijn de volgende RSS-feeds beschikbaar: