Persberichten

 • Taalhuizen Delfzijl en Appingedam zoeken Taalmaatjes

  De Taalhuizen in Delfzijl en Appingedam zoeken Taalmaatjes. Taalmaatjes helpen mensen in een Taalhuis één op één of in kleine groepjes beter te leren lezen, schrijven of spreken. Maar ook rekenen of het aanleren van digitale vaardigheden is mogelijk. Vrijwilligers die voor een langere periode minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn, kunnen zich aanmelden bij  de Taalhuiscoördinator Tonnie Postma, te bereiken via ajt.jung@noorderpoort.nl of 06 51077118.

  Lees verder
 • Kindergemeenteraad kiest voor Museum Stad Appingedam

  De kindergemeenteraad van Appingedam kwam op 23 maart 2017 bij elkaar in het raadhuis. Gezeten aan de raadstafel discussieerden leerlingen van de groepen 8 van vier Damster basisscholen, onder leiding van plaatsvervangend raadsvoorzitter Bert Raangs, over projecten waar ze subsidie voor beschikbaar mochten stellen. Elke school leverde vier kinderraadsleden.

  Lees verder
 • Appingedam krijgt nieuwe gemeentesecretaris

  Tot haar vreugde heeft de gemeente Appingedam na een grondige selectieprocedure een nieuwe gemeentesecretaris met veel ervaring gevonden. Het is de heer Arend Castelein, 44 jaar en woonachtig te Groningen.

  Lees verder
 • Jeugdcultuurfonds van start in de gemeente Appingedam

  Toneel, dansen, schilderen, muziek maken. Ieder kind is creatief. Maar niet iedereen kan dit betalen. Daarom is het provinciaal Jeugdcultuurfonds Groningen opgericht. Het fonds is in 2015 als eerste succesvol gestart in de stad Groningen. Op dit moment zijn 5 gemeenten aangesloten.

  Lees verder
 • De strijdbijl is begraven

  De vervanging van de walbeschoeiing langs het Damsterdiep bij de Solwerderstraat Oost in Appingedam kan starten.

  Lees verder
 • Anno Wietze Hiemstra benoemd als waarnemend burgemeester Appingedam

  De commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeente Appingedam de heer Anno Wietze Hiemstra uit Noordscheschut benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 april 2017 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen duurt.

  Lees verder
Archief
RSS feed