Persberichten

 • Ondernemershuis Noord-Groningen houdt inloopspreekuren

  Het Ondernemershuis Noord-Groningen, het ondernemersloket van de Economic Board Groningen (EBG), houdt in mei en juni inloopspreekuren op alle gemeentehuizen. Startende en gevestigde ondernemers kunnen er gratis en zonder afspraak terecht om financiële en juridische vragen te stellen aan bedrijfsadviseurs Bert Hospers en Maxim Romashuk.

  Lees verder
 • Nieuwe burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders

  Vorige week verwelkomde de kersverse burgemeester Anno Wietze Hiemstra twee nieuwe Nederlanders.

  De beide heren en de aanwezige familieleden werden getrakteerd op een gebakje voorzien van de kleuren van de Nederlandse vlag. Tijdens de ceremonie sprak Anno Wietze Hiemstra met de betrokkenen en werd stilgestaan bij de verkrijging van de Nederlandse nationaliteit. Nadat de verklaring van verbondenheid was afgelegd, werden de officiële Koninklijke Besluiten uitgereikt.

  Lees verder
 • Onderwijscampus Appingedam/Delfzijl stap dichterbij!

  Op woensdag 5 april tekenden de gemeenten Appingedam en Delfzijl samen met Eemsdeltacollege en Noorderpoort een intentieovereenkomst om het komende jaar toe te werken naar een onderwijscampus voor de regio. Verder werd de samenwerkingsovereenkomst tussen deze partijen met NAM ondertekend.

  Lees verder
 • Waarnemend burgemeester Hiemstra beëdigd op 'burgemeesterssteen'

  Donderdagavond 6 april is, in een buitengewone raadsvergadering, Anno Wietze Hiemstra door de commissaris van de koning René Paas beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Appingedam. De beëdiging vond plaats op het kerkplein op de burgemeesterssteen die voor deze gelegenheid beschikbaar is gesteld door Museum Stad Appingedam. Veel belangstellenden, waaronder familie van de heer Hiemstra, collegeleden van de buurgemeenten en raads- en collegeleden van de gemeente Hoogeveen, woonden de vergadering bij.

  Lees verder
 • Bagger- en beschoeiingswerk vijvers Meedensingel en baggerwerk watergang Oranjeweg/Stadskantoor

  Op maandag 3 april 2017 start het bagger- en beschoeiingswerk aan de 1e en 2e vijver langs de Meedensingel en het baggerwerk van de watergang Oranjeweg te Appingedam. Hierbij zal in totaal 2.500 m3 onderhoudsbaggerslib worden verwijderd en in de 2e vijver langs de Meedensingel wordt 280 m1 beschoeiing vervangen.

  Lees verder
 • Appingedam krijgt nieuwe gemeentesecretaris

  Tot haar vreugde heeft de gemeente Appingedam na een grondige selectieprocedure een nieuwe gemeentesecretaris met veel ervaring gevonden. Het is de heer Arend Castelein, 44 jaar en woonachtig te Groningen.

  Lees verder
 • Anno Wietze Hiemstra benoemd als waarnemend burgemeester Appingedam

  De commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeente Appingedam de heer Anno Wietze Hiemstra uit Noordscheschut benoemd als waarnemend burgemeester van Appingedam. De benoeming gaat in per 1 april 2017 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen duurt.

  Lees verder
Archief
RSS feed