Persberichten

 • Stichting Leergeld start inloopspreekuur bij Damster Zorgbalie

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

  Lees verder
 • DAL-colleges doen nader onderzoek bestuurlijke toekomst

  De colleges van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum doen in opdracht van hun gemeenteraden onderzoek naar de bestuurlijke toekomst. In het najaar van 2017 zal vervolgens een gelijkluidende vergaderdatum ingepland worden voor de afzonderlijke gemeenteraden zodat ze ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018), een richtinggevende uitspraak over de bestuurlijke toekomst van de DAL-gemeenten kunnen doen.

  Lees verder
 • Uitbreiding aantal OV-ambassadeurs

  In 2015 startte de gemeente Eemsmond met stichting Werk op Maat een proef met OV-ambassadeurs. Deze pilot was dermate succesvol, dat zij uitgebreid wordt naar alle gemeenten in Noord-Groningen. Met andere woorden: alle inwoners van de gemeenten Appingedam, Bedum, Eemsmond, Delfzijl, de Marne, Loppersum en Winsum kunnen sinds kort een beroep doen op OV-ambassadeurs.

  Lees verder
 • Besluit over de walbeschoeiing Solwerderstraat is gevallen

  Gisteravond was het een historisch moment. Na een periode van ruim 5 jaar van discussies was het dan zo ver dat de raad unaniem akkoord ging met het plan voor de aanleg van een nieuwe walbeschoeiing langs het Damsterdiep bij de Solwerderstraat Oost. Blijheid alom met de afronding van deze periode.

  Lees verder
 • Meer aandacht voor verkeersveiligheid jongeren, fietsers en senioren

  De komende vier jaar besteedt de provincie Groningen samen met de gemeenten 4,5 miljoen euro aan verkeerseducatie. Hierin staan afleiding in het verkeer en voorlichting aan jonge bestuurders, fietsers en senioren centraal. De verkeerseducatie en voorlichting wordt georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen, een initiatief van regionale overheden die zich inzetten voor verbetering van de verkeersveiligheid.

  Lees verder
Archief
RSS feed