Nieuwsberichten

 • Bekendmaking beleidsregels

  Lees verder
 • Gewijzigde openingstijden

  In verband met de komende feestdagen zijn het Stadskantoor en de Stadswerf gesloten op onderstaande dagen.

  Lees verder
 • Actualisatie gemeentegids

  Akse Media, uitgever van de gemeentegids van de gemeente Appingedam, is onlangs gestart met het actualiseren van de redactionele adressen uit de huidige gemeentegids voor de uitgave 2017-2018. Aan alle adressen binnen de gemeentegids die een e-mailadres in de vermelding hebben staan, stuurt de uitgever binnenkort een automatische mailing met een unieke persoonlijke inlogcode. Met deze code kunt u eventueel gegevens aanpassen. De overige adressen worden telefonisch of per brief benaderd.

  Lees verder
 • Onderzoek mobiliteit van inwoners

  De Provincie Groningen en Rijksuniversiteit Groningen voeren gezamenlijk onderzoek uit naar de mobiliteit van inwoners van de gemeenten De Marne, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam, Winsum, Bedum, Loppersum en Ten Boer. Wanneer u in één van deze gemeenten woont, willen we u een aantal vragen stellen om te achterhalen hoe de bereikbaarheid in uw regio verbeterd kan worden. Door deel te nemen aan de enquête maakt u vijf keer kans op cadeaubon van € 100.

  Lees verder
 • Geen troep in het riool

  Bij de jaarlijkse schilderwerkzaamheden aan woningen en gebouwen komt er veel chemisch schilderafval vrij, zoals kwastreiniger, verfresten en andere materialen. Als schilderafval via toilet of keukenafvoer in het riool terechtkomt veroorzaakt het aantasting en verstoppingen van pompen, buizen en putten (mogelijk ook in uw eigen afvoerleidingen!) en extra werk bij de waterzuivering.

  Lees verder
 • Servicepunt mobiliteitshulpmiddelen

  Inwoners van Appingedam die gebruik maken van mobiliteitshulpmiddelen kunnen voor kleine reparaties en onderhoud terecht bij een mobiel servicepunt.

  Lees verder
 • Gemeentegids 2017-2018

  Omstreeks augustus 2017 verschijnt er weer een nieuwe uitgave van de gemeentegids van Appingedam. Deze gids bevat een overzicht van alle instellingen, verenigingen en organisaties die in Appingedam en omgeving werkzaam zijn en is daardoor een onmisbare bron van informatie. De gemeentegids wordt huis-aan-huis verspreid. Daarnaast krijgen nieuwe inwoners een exemplaar.

  Lees verder
 • Fietsstad2018: stem op Appingedam!

  De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad2018’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad. Daarvoor kunt u tot en met 31 mei 2017 een eenvoudige online enquête invullen. Zo draagt u niet alleen bij aan een beter fietsklimaat in onze gemeente, maar maakt u ook nog eens kans om een elektrische fiets te winnen!

  Lees verder
 • Bomen kappen

  Op diverse locaties in Appingedam staan bomen die in verband met ziekte of een slechte conditie moeten worden gekapt.

  Lees verder
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  Regionale overheidsorganisaties zoals de gemeente, de provincie of het waterschap nemen besluiten die direct van toepassing zijn op uw woonomgeving. Denk aan besluiten over vergunningen, plannen en voorschriften. Het kabinet wil dat iedereen zijn zaken met de overheid digitaal kan regelen, dus ook het kennisnemen van besluiten. Berichten over overheidsbesluiten kunt u daarom op elk moment van de dag inzien, maar u kunt zich ook abonneren op een e-mailservice of app, zodat u de berichten over uw woonplaats, wijk of buurt digitaal ontvangt.

  Lees verder
 • Kennisgeving

  Lees verder
Archief
RSS feed