Nieuwsberichten

 • Zorg voor inwoners en versterken Appingedam

  Appingedam heeft te maken met een omvangrijke en complexe versterkingsopgave. Het gaat daarbij over het versterken van woningen, scholen, zorgvastgoed, kerken en andere gebouwen. De gevolgen van het bouwkundig versterken raken de leefwereld en het welzijn van de betrokken inwoners.

  Lees verder
 • Vertrouwd op weg met uw scootmobiel

  Speciaal voor scootmobilisten organiseert Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) op donderdag 7 december 2017 een gratis training. Het doel is dat u veilig, zelfverzekerd en met vertrouwen kan deelnemen aan het verkeer.

  Lees verder
 • Busparkeerplaats

  Het college van B&W heeft besloten tot het instellen van een parkeerplaats voor een bus voor de bezoekers/toeristen van het centrum langs de Snelgersmastraat tegenover de ingang van de Borglaan.

  Lees verder
 • Appeltjes van Oranje 2018

  Het Oranje Fonds wordt iedere dag geraakt door mensen die iets goeds doen voor een ander. Mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten. Ze zijn van alle leeftijden. Maar dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar, die dat initiatief neemt.

  Lees verder
 • De gemeente Appingedam haalt uw grofvuil graag op

  Al jaren kunt u, als inwoner van de gemeente Appingedam, uw grofvuil zelf afvoeren naar het afvalverwerkingsstation in Delfzijl. Daarnaast biedt de gemeente, als service, aan om uw grofvuil op te halen tijdens de grofvuilroute. Dit gaat niet altijd goed, er ligt meer afval dan afgesproken en er ontstaat veel zwerfafval in de omgeving doordat het niet goed gebundeld is. Samen met u willen wij werken aan een schone gemeente, daarom hieronder alle regels nog even op een rij.

  Lees verder
 • Rijvaardigheidstraining

  Lees verder
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Het college van B&W heeft besloten tot het instellen van speciale gehandicaptenparkeerplaatsen aan Zwanebloemstraat 14 (achterzijde) t.b.v. de bewoner van dit adres.

  Lees verder
 • 'ONderweg ben ik OFFline’ campagne weer gestart

  Veel mensen doen het wel eens: een berichtje sturen, je mail lezen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden of op de fiets. Toch is een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden heel erg riskant. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Daarom wordt er landelijk weer aandacht gevraagd voor de campagne ‘ONderweg ben ik OFFline’ die laat zien dat appen, facebooken, tweeten etc. niet samengaat met veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

  Lees verder
 • Modder op de weg

  Het is oogsttijd. Na de aardappelen gaan in onze provincie ook de suikerbieten en de mais van het land. Er is dus wat meer landbouwverkeer van en naar het land. Daardoor ligt er meer modder op de weg dan anders. Het verkeer moet dan ook rekening houden met gladheid.

  Lees verder
 • Beperking van verstrekking persoonsgegevens BRP

  De gemeente houdt van alle inwoners persoonsgegevens bij in de basisregistratie personen (BRP). Andere (overheids)instanties kunnen bepaalde gegevens opvragen als dat nodig is voor de uitvoering van hun wettelijke of maatschappelijke taken. De verstrekking van gegevens uit de BRP is geregeld in de Wet BRP. Voor bepaalde instanties kunt u de gemeente verzoeken om geen gegevens te verstrekken. Hieronder wordt uitgelegd wat het effect is van deze geheimhouding.

  Lees verder
 • Compensatieregeling meerkosten Wmo (2017)

  Maakt u extra kosten als gevolg van ziekte of beperking? In bepaalde situaties kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

  Lees verder
Archief
RSS feed