Nieuwsberichten

 • De gemeente Appingedam haalt uw grofvuil graag op, dit zijn de spelregels:

  Al jaren kunt u, als inwoner van de gemeente Appingedam, uw grofvuil zelf afvoeren naar het afvalverwerkingsstation in Delfzijl. Daarnaast biedt de gemeente, als service, aan om uw grofvuil op te halen tijdens de grofvuilroute. Dit gaat niet altijd goed, er ligt meer afval dan afgesproken en er ontstaat veel zwerfafval in de omgeving doordat het niet goed gebundeld is. Samen met u willen wij werken aan een schone gemeente, daarom hieronder alle regels nog even op een rij:

  Lees verder
 • Verkeersstremming Bolwerk

  Op donderdag 2 november a.s. zal de Bolwerk worden gestremd voor het verkeer. Dit in verband met het aanbrengen van een asfalt deklaag.

  Lees verder
 • Verkeersstremming kruispunt Snelgersmastraat - Molenweg

  Van maandag 6 november t/m vrijdag 10 november zal het kruispunt Snelgersmastraat-Molenweg worden afgesloten voor het autoverkeer. Dit vanwege de herinrichting van het kruispunt.

  Lees verder
 • Afsluiting straten in verband met najaarsmarkt

  In verband met de najaarsmarkt op woensdag 25 oktober zijn de Wijkstraat (vanaf de Sint Annastraat), de Sint Annastraat, De Riepe en de Kniestraat van 6.00 tot 20.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

  Lees verder
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Het college van B&W heeft besloten tot het instellen van speciale gehandicaptenparkeerplaatsen aan Zwanebloemstraat 14 (achterzijde) t.b.v. de bewoner van dit adres.

  Lees verder
 • 'ONderweg ben ik OFFline’ campagne weer gestart

  Veel mensen doen het wel eens: een berichtje sturen, je mail lezen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden of op de fiets. Toch is een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden heel erg riskant. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Daarom wordt er landelijk weer aandacht gevraagd voor de campagne ‘ONderweg ben ik OFFline’ die laat zien dat appen, facebooken, tweeten etc. niet samengaat met veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

  Lees verder
 • Week van Ons Water in teken van extreem weer en wateroverlast

  Meer dan de helft van Nederland kan overstromen. Door te zorgen voor ruimte voor de rivieren en sterke dijken proberen we overstromingen te voorkomen, maar de grootste dreiging komt allang niet meer alleen van zee of van de grote rivieren. Het grootste risico op wateroverlast komt van boven: het heeft nog nooit zoveel en zo vaak geregend. Zijn we daarop voorbereid? En wat kunnen bewoners zelf doen tegen al dat water? Ontdek dit tijdens de Week van Ons Water.

  Lees verder
 • Modder op de weg

  Het is oogsttijd. Na de aardappelen gaan in onze provincie ook de suikerbieten en de mais van het land. Er is dus wat meer landbouwverkeer van en naar het land. Daardoor ligt er meer modder op de weg dan anders. Het verkeer moet dan ook rekening houden met gladheid.

  Lees verder
 • Verspreiding jodiumtabletten

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober 2017 met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken. Ook in de gemeente Appingedam worden jodiumtabletten verspreid.

  Lees verder
 • Beperking van verstrekking persoonsgegevens BRP

  De gemeente houdt van alle inwoners persoonsgegevens bij in de basisregistratie personen (BRP). Andere (overheids)instanties kunnen bepaalde gegevens opvragen als dat nodig is voor de uitvoering van hun wettelijke of maatschappelijke taken. De verstrekking van gegevens uit de BRP is geregeld in de Wet BRP. Voor bepaalde instanties kunt u de gemeente verzoeken om geen gegevens te verstrekken. Hieronder wordt uitgelegd wat het effect is van deze geheimhouding.

  Lees verder
 • Compensatieregeling meerkosten Wmo (2017)

  Maakt u extra kosten als gevolg van ziekte of beperking? In bepaalde situaties kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

  Lees verder
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  Regionale overheidsorganisaties zoals de gemeente, de provincie of het waterschap nemen besluiten die direct van toepassing zijn op uw woonomgeving. Denk aan besluiten over vergunningen, plannen en voorschriften. Het kabinet wil dat iedereen zijn zaken met de overheid digitaal kan regelen, dus ook het kennisnemen van besluiten. Berichten over overheidsbesluiten kunt u daarom op elk moment van de dag inzien, maar u kunt zich ook abonneren op een e-mailservice of app, zodat u de berichten over uw woonplaats, wijk of buurt digitaal ontvangt.

  Lees verder
 • Kennisgeving

  Lees verder
Archief
RSS feed