Nieuws over aardbevingen en gaswinning

Op deze pagina leest u het meest actuele nieuws over aardbevingen en gaswinning. Voor algemene informatie over o.a. bij welke organisaties u terecht kunt, het meerjarenprogramma, rapportages en veelgestelde vragen, verwijzen wij u naar het Dossier aardbevingen.

Dossier aardbevingen

Bent u van mening dat u een aardbeving heeft gevoeld? Dan wordt u verzocht het enquêteformulier op de website van het KNMI in te vullen.

 • Nieuwsbrief Opwierde-Zuid

  Samen bouwen aan een mooie wijk. Met deze nieuwsbrief informeren gemeente Appingedam, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, Centrum Veilig Wonen en Nationaal Coördinator Groningen u over zaken die op dit moment in Opwierde-Zuid spelen. Deze nieuwsbrief is verspreid onder de bewoners van Opwierde-Zuid.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Scholenprogramma oktober 2017

  Al geruime tijd wordt in Appingedam gewerkt aan het aardbevings- en toekomstbestendig maken van schoolgebouwen. Deze ontwikkeling wordt aangestuurd door een stuurgroep waarin alle betrokken organisaties vertegenwoordigd zijn. Met deze nieuwsbrief informeert de stuurgroep betrokkenen over de laatste ontwikkelingen.

  Lees verder
 • Gemeente informeert inwoners Opwierde-Zuid over Vernieuwingsplan

  Vorige en deze week zijn de inwoners van Opwierde-Zuid in drie bijeenkomsten geïnformeerd over het concept Vernieuwingsplan voor de wijk. In het Vernieuwingsplan staan voorstellen voor het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte. Het Vernieuwingsplan is een initiatief van de gemeente in samenwerking met Woongroep Marenland en Groninger Huis.

  Lees verder
 • Start Arbiter Aardbevingsschade

  Op 2 mei 2016 is de Arbiter Aardbevingsschade gestart.

  Lees verder
 • RUG nodigt Groningers uit voor deelname aardbevingsonderzoek

  De Rijksuniversiteit Groningen nodigt deze week inwoners van de provincie Groningen uit om deel te nemen aan het onderzoek Gronings Perspectief. De aardbevingen vormen de aanleiding voor dit onderzoek. De opdrachtgever is de Nationaal Coördinator Groningen.

  Lees verder
 • Opgave preventief versterken woningen als gevolg van gaswinning scherper in beeld

  Nieuw onderzoek naar de gevolgen van de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR, dit zijn concept-bouwnormen voor een gebied dat met aardbevingen te maken heeft) voor aardbevingsbestendig bouwen, in opdracht van de provincie Groningen, geeft  een scherper beeld van de aard en omvang van de versterkingsopgave van bestaande woningen.

  Lees verder
Archief