Help

Op deze pagina vindt u nadere uitleg over onder meer de zoekmogelijkheden, navigatiemethoden en de totstandkoming van deze gemeentelijke website.

Navigeren

U kunt op verschillende manieren door deze website navigeren:

  • Via het kruimelpad. Boven de titel van de pagina vindt u een zgn. "kruimelpad" (dit ziet er bijvoorbeeld zo uit: Home=>Nieuws=>Persberichten). Op deze manier kunt u zien waar u zich in de website bevindt. U kunt altijd één of meerdere niveaus terug door op de titel in het kruimelpad te klikken. In het eerdergenoemde voorbeeld klikt u dan bijvoorbeeld op de titel Home of Nieuws. Uiteraard kunt u ook met de knop vorige of back van uw browser terug naar de vorige pagina;
  • Met behulp van de sitemap. Hierin vindt u de structuur (boom) van deze website weergegeven.
  • Ook via de knop home kunt u altijd terug naar de startpagina van de website.
  • Naar boven in een lange pagina. Als u een lange pagina bekijkt (wat we overigens altijd proberen te voorkomen) en u wilt weer naar boven in de pagina, dan kunt u gebruik maken van naar boven in het balkje onderaan iedere pagina. Vanzelfsprekend kunt u ook scrollen of (indien aanwezig) het wieltje van uw muis gebruiken.
Zoeken op trefwoord

Als u op deze website iets zoekt, dan kunt u op de volgende manieren te werk gaan.

  • U probeert het onderwerp dat u zoekt te vinden via het menu, d.w.z. de onderwerpen c.q. categorieën die u links op iedere pagina ziet;
  • U probeert het onderwerp te vinden via Zoeken rechtsboven op iedere pagina. Via Uitgebreid zoeken kunt u uw zoekopdracht uitbreiden of beperken.
Reageren

Als u vragen of opmerkingen heeft over de website zelf of over de inhoud ervan, dan horen wij dat graag van u. U kunt daarvoor een mail sturen naar: website@appingedam.nl.

Schermgrootte

Deze website kan het best bekeken worden met een schermresolutie vanaf 1024 x 786 of hoger.

Lettergrootte aanpassen

Als u de lettergrootte op deze site te groot of te klein vindt, kunt u deze zelf aanpassen. Dit kunt u op verschillende manieren doen.

  • Rechtsboven vind u deze knop Letterformaat aanpassen. Hiermee u kunt schakelen tussen grote letters en de normale weergave.
  • Houd de CTRL toets van uw toetsenbord ingedrukt en druk daarbij op de + toetst om te vergroten of de - toets om te verkleinen;
  • Rechtsonder het venster, net onder de inhoud van de website, ziet u in Internet Explorer een vergrootteken met daarlangs 100% en een pijltje. Door hierop te klikken kunt u het zoomniveau wijzigen.
Links

De website biedt op verschillende pagina's handige koppelingen naar gerelateerde en interessante websites van overheid, provincie en anderen. De gemeente Appingedam linkt in het algemeen niet-commerciële websites aan de gemeentelijke website.

Pdf-bestanden

Alle documenten (bijlagen) op deze website zijn opgenomen als pdf-bestand. Deze documenten kunt u online lezen of downloaden en opslaan op de harde schijf van uw computer. U hebt het gratis programma Adobe Acrobat Reader nodig om deze bestanden te kunnen lezen. Klik op de onderstaande link om Adobe Reader gratis te downloaden.

Link naar Acrobat Reader
 

Overnemen van informatie en/of beeldmateriaal

De gemeente Appingedam heeft het auteursrecht op de informatie, het logo en het beeldmateriaal op deze website. Zonder schriftelijke toestemming van de gemeente is het niet toegestaan het wapen en/of het logo van de gemeente Appingedam te voeren. Ook foto's en andere afbeeldingen die op deze website worden gebruikt, mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de gemeente Appingedam worden gebruikt. Gebruik van de informatie voor persoonlijke doeleinden is toegestaan.

Linken naar website en Gemeentegids

Het is toegestaan vanaf een andere website een link op te nemen naar deze website. U kunt daarvoor als adres www.appingedam.nl gebruiken.
Direct linken naar de digitale Gemeentegids vanaf een externe website is niet toegestaan.