Pagina opties

Groter
RSS

Stemt u ook op Appingedam voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020?

De hangende keukens, de middeleeuwse Nicolaïkerk, de gerestaureerde Synagoge, Molukse kerk, centrum Kabzeël en de Basiliek. De historische stad Appingedam beschikt over een interessante mix van cultuurhistorische bezienswaardigheden en erfgoed. De gemeente Appingedam is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020. Deze prijs gaat naar de gemeente die in het verleden, heden en toekomst op innovatieve wijze omgaat met het erfgoed.

Publieksprijs

De genomineerde gemeente kan óók de publieksprijs in de wacht slepen door de meeste stemmen binnen te halen. Nog niet eerder ging deze prijs naar een gemeente in de provincie Groningen. Helpt u mee om de prijs naar Appingedam te krijgen? Stemmen kan via de website van Kunsten92.

Geheim bezoek

De andere genomineerde gemeenten zijn Noordenveld,  Alkmaar en Schouwen-Duiveland. De jury bekeek de vier gemeenten tijdens een geheim bezoek. Daarbij werd gekeken op welke wijze het erfgoed een plek heeft gekregen in de gemeente en hoe de inwoners daarbij worden betrokken. De gemeente Appingedam ziet de nominatie van de erfgoedprijs als waardering voor de betrokkenheid van de inwoners bij het behoud van het erfgoed.

Tot 20 april 12.00 uur kan er gestemd worden. De winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op 22 april in Rheden, de winnende gemeente van vorig jaar. Dan wordt ook bekend welke gemeente de publieksprijs heeft gewonnen.

Burgemeester Koos Wiersma roept op om te stemmen. Bekijk hier het filmpje.