Pagina opties

Groter
A A
RSS

Kent u iemand die een lintje verdient?

In de gemeente Appingedam zetten veel inwoners zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze inwoners zouden best eens in het zonnetje gezet mogen worden. Vrijdag 26 april 2019 kregen zes inwoners van Appingedam een Koninklijke onderscheiding. Kent u ook iemand, en vindt u dat die persoon erkenning verdient? De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of 'lintje'.

Wie komt in aanmerking?

Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

Op www.lintjes.nl vindt u de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te kunnen komen voor een lintje.

Wanneer doet u een voordracht?

Voor de ‘lintjesregen’ ter gelegenheid van Koningsdag (de laatste werkdag voor Koningsdag)

moeten de voorstellen ieder jaar uiterlijk 1 juli in het jaar ervoor bij de burgemeester worden ingediend.

Wilt u iemand op een ander moment in het jaar voordragen dan moet u de aanvraag tenminste zes maanden vóór de datum van uitreiking bij de burgemeester indienen.

Wilt u iemand voordragen?

Het is gebruikelijk dat iemand door anderen voor een onderscheiding wordt voorgedragen. Uw voordracht voor de lintjesregen 2020 moet vóór 1 juli 2019 door de burgemeester zijn ontvangen.

Het aanvraagformulier kunt u downloaden op www.lintjes.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Appingedam, Jacqueline Nauta op 0596-691141 of j.nauta@appingedam.nl. Het voorstel moet u schriftelijk indienen bij de burgemeester, onder vermelding van "aanvraag Koninklijke onderscheiding".