Pagina opties

Groter
A A
RSS

Bezoek minister Wiebes van EZK aan Appingedam

Op 14 januari 2019 heeft Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een bezoek gebracht aan de gemeente Appingedam. De minister werd ontvangen door burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Annalies Usmany-Dallinga. Tijdens zijn bezoek aan Appingedam is de heer Wiebes bijgepraat over de versterkingsaanpak in Appingedam en heeft hij met verschillende bewoners gesproken.

De ontvangst van de minister was in het Raadhuis. Daar gaven burgemeester Hiemstra en wethouder Usmany een presentatie om de minister bij te praten over de stand van zaken van de versterkingsaanpak in Appingedam.

Burgemeester Hiemstra: "We hebben volop ruimte gehad om minister Wiebes bij te praten over de ontwikkelingen in Appingedam. We konden hem laten zien waar onze inwoners mee te maken hebben en hebben Appingedam goed voor het voetlicht gebracht. Nu gaat het erom dat Centrum Veilig Wonen en de Nationaal Coördinator Groningen voldoende capaciteit en budget hebben, zodat we aan de slag kunnen."

Wethouder Usmany voegt daaraan toe: "De plannen voor Opwierde-Zuid staan in de startblokken. We hebben de minister kunnen laten zien dat we de inwoners van deze wijk daarmee weer perspectief kunnen bieden. Ons lokale Plan van Aanpak is nu ook bijna gereed. Nu willen we ook op andere plaatsen in Appingedam aan het werk om alle inwoners veilig te laten wonen. Daarbij zijn we echter afhankelijk van andere partijen en dat hebben we duidelijk gemaakt aan minister Wiebes. We hebben hem gevraagd om duidelijkheid, zekerheid en snelheid in het leveren van uitvoeringscapaciteit en geld."

In gesprek met bewoners

Na de presentatie in het Raadhuis maakten de bestuurders gezamenlijk een rondrit door Appingedam. Eerst nam de minister even de tijd om de actievoerders aan te horen, die zich hadden verzameld bij het Versterkingspunt van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Vervolgens ging de minister op bezoek bij een aantal bewoners om met hen in gesprek te gaan. Zij vertelden de minister over hun ervaringen de afgelopen jaren.

Minister Wiebes, burgemeester Hiemstra en gevolg wandelen over de Nieuwedieptilbrug

Minister Wiebes, burgemeester Hiemstra, wethouder Usmany en gevolg wandelen over de Nieuwedieptilbrug

Minister Wiebes, burgemeester Hiemstra, wethouder Usmany op bezoek bij een bewoner van Appingedam

Minister Wiebes in gesprek met actievoerders bij het versterkingspunt van de NCG aan de Woldweg

Burgemeester Hiemstra geeft een presentatie over de versterkingsaanpak in Appingedam aan minister Wiebes

Minister Wiebes luistert aandachtig naar de presentatie over de versterkingsaanpak in Appingedam