Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

Nieuws over de gaswinning, aardbevingen en de versterkingsopgave staat op de pagina over het thema aardbevingen.

 • Beleidsregels opgesteld voor intrekken omgevingsvergunningen voor "het bouwen van een bouwwerk"

  Op 1 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders beleidsregels vastgesteld voor het intrekken van omgevingsvergunningen voor de activiteit "het bouwen van een bouwwerk".

 • Toukomst roept Groningers op om projecten te beoordelen

  Vanaf vandaag zijn inwoners van de provincie Groningen aan zet om de Toukomstprojecten te beoordelen. De afgelopen maanden hebben ruim 200 Groningers met veel energie samengewerkt.

 • Vergadering Adviesraad Gehandicapten Appingedam (AGA)

  De AGA nodigt u uit voor het bijwonen van haar vergadering op woensdag 30 september van 19.30 tot 21.00 uur bij de ASWA aan de Klauckelaan 16 (zaal 9) te Appingedam. Als gevolg van de corona-maatregelen is het verplicht u vooraf aan te melden.

 • Financiële bijdrage voor verbeteren toegankelijkheid Olinger Koloniemolen

  Het college van B en W van Appingedam wil 10.000 euro beschikbaar stellen aan de Stichting De Groninger Poldermolens voor het verbeteren van het toegangspad naar de Olinger Koloniemolen in Laskwerd. De provincie Groningen draagt 31.000 euro bij.

 • Kappen van bomen

  De gemeente gaat 9 Crataegus laevigata (tweestijlige meidoorn) kappen aan de Prinsesseweg in Appingedam.

 • Stemt u ook op Appingedam als beste erfgoedgemeente van Nederland?

  De gemeente Appingedam maakt kans om de beste erfgoedgemeente van Nederland te worden. Appingedam is met drie andere gemeente genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2020. De genomineerde gemeente kan naast de juryprijs óók de publieksprijs in de wacht slepen door de meeste stemmen binnen te halen. De stemming lag enkele maanden stil door de coronacrisis. Nu kan er weer gestemd worden. Nog niet eerder ging deze prijs naar een gemeente in de provincie Groningen.

 • Tijdelijk stopverbod

  Het college van B&W heeft besloten dat er aan een gedeelte van de Westersingel en aan een gedeelte van de Molenstraat tijdelijk een stopverbod komt.

 • Gemeente Appingedam ontvangt certificaat 'dementievriendelijke gemeente'

  De gemeente Appingedam ontving op maandag 7 september het certificaat 'dementievriendelijke gemeente'. Het certificaat werd uitgereikt door mevrouw Tineke Runia van de afdeling Groningen van Alzheimer Nederland. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga nam het certificaat namens de gemeente Appingedam in ontvangst.

 • Oplossing voor Hart van Opwierde Appingedam

  Er is een oplossing gevonden voor het Hart van Opwierde in Appingedam. De 337 woningen krijgen in het kader van het versterkingsprogramma een nieuwbouwwoning. Dit maakte minister Ollongren op 2 september bekend tijdens een werkbezoek aan de gemeente Appingedam.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk!

  Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen slachtoffer van kunnen worden.

 • Meld Misdaad Anoniem (M.) drugslabs

  Lege loodsen en panden trekken criminelen aan. Ze verbouwen deze bijvoorbeeld tot drugslabs: levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor xtc en amfetaminen. Vaak gaat het om georganiseerde criminaliteit. In ruil voor grote geldbedragen raken kwetsbare mensen betrokken bij het criminele circuit met intimidatie en geweld als gevolg. Wij zijn ons vaak niet bewust van de risico’s van drugslabs. Meld Misdaad Anoniem is een campagne gestart omdat het ons allemaal aangaat. Om criminelen en de vaak verborgen drugslabs op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Help mee en zorg dat iedereen de signalen weet te herkennen.

 • Gezocht: voorzitters, stembureauleden en tellers voor verkiezingen in de gemeente Eemsdelta

  Op 18 november 2020 zijn de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 17 maart 2021. Voor beide verkiezingen hebben we voorzitters, stembureauleden en tellers nodig. Hiervoor starten we een nieuwe wervings- en selectieprocedure waarvoor u zich kunt aanmelden.

 • Wethouders naar actiebijeenkomst Gemeenten in Nood in Den Haag

  We schreeuwen het van de daken. Er moet meer geld naar de gemeenten!' Onder dat motto nemen wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam en wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl donderdag 2 juli namens de Eemsdelta-gemeenten deel aan de actiebijeenkomst Gemeenten in Nood in Den Haag. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: "We schreeuwen het van de daken! Help de gemeenten! We krijgen onvoldoende geld van het Rijk om de wettelijke taken uit te kunnen voeren. De leefbaarheid staat enorm onder druk als er niets gebeurt. De nood is hoog.

 • Foto's van de omgeving worden gemaakt door het bedrijf CycloMedia B.V.

  In de periode juli tot en met september gaat het bedrijf CycloMedia opnames maken in de gemeente Appingedam. Dit doen zij om de omgeving in beeld te brengen.

 • Brugbediening vanaf 13 juni weer volgens zomerdienstregeling

  Vanaf zaterdag 13 juni 2020 worden alle bruggen in de gemeente Appingedam weer volgens de zomerdienstregeling bediend.

 • Corona: Informatie dienstverlening gemeente update 21 april

 • Welk afval mag ik door de wc of wasbak spoelen?

  Alles wat u door de wc of wasbak spoelt, komt in het riool terecht. Sommige producten kunnen het riool verstoppen of vervuilen. Daarom mag u niet al uw afval door de wc of wasbak spoelen. Weet u wat wel en niet in het riool mag?

 • Incidenteel Cultuurbudget

  Organiseert u een project dat betrekking heeft op amateurkunst of erfgoed? Dan is het Incidenteel Cultuurbudget misschien iets voor u.