Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

Nieuws over de gaswinning, aardbevingen en de versterkingsopgave staat op de pagina over het thema aardbevingen.

 • Inloopuur college van B&W

  Het college van burgemeester en wethouders houdt een inloopuur op dinsdagavond 28 januari van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Raadhuis, Wijkstraat 36 in Appingedam. Hebt u een idee, vraag of probleem waar u met één van de collegeleden over wilt spreken? Burgemeester Koos Wiersma, wethouder Annalies Usmany-Dallinga en wethouder Lea van der Tuin-Kuipers gaan graag het gesprek met u aan.

 • Vergadering Adviesraad Gehandicapten Appingedam (AGA)

  De AGA nodigt u uit voor het bijwonen van haar vergadering op woensdag 29 januari van 19.30 tot 21.00 uur bij de ASWA aan de Klauckelaan 16 (zaal 7) te Appingedam.

 • Samen voor sport en bewegen in de nieuwe gemeente Eemsdelta

  De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum gaan aan de slag met één lokaal sportakkoord. De drie gemeenten streven naar een breed gedragen sportakkoord. Daarom nodigen ze organisaties uit de sport- en beweegwereld, maar ook vanuit welzijn, zorg, onderwijs en commerciële partijen uit om mee te denken en mee te doen. Zodat zoveel mogelijk inwoners gaan sporten en bewegen.

 • Holocaust monument Levenslicht in synagoge in Appingedam

  Op 27 januari 2020 is het precies 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daarbij stil gestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit de gemeente Appingedam, is van 27 januari 2020 tot en met 2 februari 2020 het tijdelijke monument Levenslicht te zien in de synagoge aan de Broerstraat in Appingedam. Het monument in de gemeente Appingedam maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, waar in totaal meer dan 150 Nederlandse gemeenten aan meedoen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust.

 • Winnaars waarderingsprijs de DamSTER zijn bekend

  Nico Torrenga, de opleidingscommissie van DSHO en SEA, Manege de Veenhoeve en judoka Tom Boneschansker zijn de winnaars van waarderingsprijs de DamSTER. De onderscheidingen werden donderdag 9 januari 2020 uitgereikt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam en de Horecavereniging Appingedam in Multifunctioneel Centrum Kabzeël. De jury heeft uit alle nominaties, unaniem en in elke categorie, een winnaar gekozen.

 • De Groninger duurzame huizendag

  Woon jij in een prachtige duurzame of zelfs aardgasvrije woning en vind jij het leuk om andere mensen hiermee te inspireren? Doe dan mee aan de Groninger duurzame huizendag – ik ga naar energiezuinig! van het Energieloket Groningen. Deze campagne organiseren we in de provincie Groningen om mensen enthousiast te krijgen hun eigen woning te verduurzamen. We zijn op zoek naar woningeigenaren met duurzame woningen die deze willen openstellen.

 • Campagne tegen drugslabs in buitengebied provincie

  Meld Misdaad Anoniem lanceert vandaag een campagne tegen drugslabs in buitengebieden in Drenthe, Fryslân en Groningen. Lege loodsen en stallen zijn aantrekkelijk voor criminelen om bijvoorbeeld drugs te produceren. Veel locaties liggen afgelegen of op industrieterreinen en verhuurders zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Bedreigingen richting getuigen of een zwijgcultuur binnen sommige gemeenschappen zorgen ervoor dat misstanden onzichtbaar blijven. Het anonieme meldpunt kan hierin een breekijzer zijn. De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met het RIEC Noord, het OM, de politie en elf gemeenten in Noord-Nederland.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Koos Wiersma

  Burgemeester Koos Wiersma hield tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam, donderdagavond 9 januari, zijn nieuwjaarstoespraak. Hieronder kunt u de toespraak nalezen.

 • Maakt u zich ernstig zorgen over iemand?

  Het kan zijn dat hij/zij dringend psychische hulp nodig heeft. Familie, bekenden of buren kunnen bij de gemeente melden dat ze zich ernstig zorgen maken over iemand. Voor partners en familie is er een familievertrouwenspersoon.

 • Healthy Ageing Tour naar Appingedam, Delfzijl en Loppersum

  De vierde etappe van de Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen voert op zaterdag 11 april door de gemeenten Loppersum, Delfzijl en Appingedam. Ook de junior-vrouwen komen op deze dag naar deze regio.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Het college van B&W heeft besloten dat aan de Abel Eppensstraat 44C een gehandicaptenparkeerplaats komt.

 • Stadsnieuws special (oktober 2019)

 • Welk afval mag ik door de wc of wasbak spoelen?

  Alles wat u door de wc of wasbak spoelt, komt in het riool terecht. Sommige producten kunnen het riool verstoppen of vervuilen. Daarom mag u niet al uw afval door de wc of wasbak spoelen. Weet u wat wel en niet in het riool mag?

 • Samen bouwen aan een kansrijke stad (juli 2019)

  In deze extra uitgave van Stadsnieuws gaan we in op de regelingen en instrumenten die er zijn voor inwoners van het aardbevingsgebied.

 • Samen bouwen aan een kansrijke stad (mei 2019)

  In deze extra uitgave van Stadsnieuws gaan we in op de regelingen en instrumenten die er zijn voor inwoners van het aardbevingsgebied.

 • Incidenteel Cultuurbudget

  Organiseert u een project dat betrekking heeft op amateurkunst of erfgoed? Dan is het Incidenteel Cultuurbudget misschien iets voor u.