Pagina opties

Groter

Brief van de gemeenteraad aan alle inwoners van Appingedam

Gemeenteraad Appingedam wil iedereen een hart onder de riem steken: 'Samen zetten we de schouders eronder'

Het coronavirus beheerst nu al bijna een maand ons leven en heeft grote impact. Het openbare leven is vrijwel stil komen te liggen. Het vraagt grote flexibiliteit en aanpassingsvermogen van iedereen. Van jong tot oud. Van groot tot klein. Het vraagt ook om solidariteit. Thuis blijven doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.

Als raadsfracties zijn we trots op onze inwoners, die begrip hebben voor de maatregelen en zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel mooie initiatieven zijn gestart om de kwetsbaren en ouderen in onze gemeente te ondersteunen. Optredens van muzikanten voor de zorginstellingen. Ondernemers zorgen ervoor dat onze ouderen er letterlijk in de bloemetjes worden gezet. Het is hartverwarmend en tekent ook de Damster mentaliteit. Samen zetten we de schouders eronder.

De gemeenteraad heeft ook zijn verantwoordelijkheid genomen en heeft besloten zoveel mogelijk digitaal te vergaderen omdat we de richtlijnen van het RIVM volgen. We vergaderen digitaal omdat het democratisch proces vanzelfsprekend wel moet doorgaan. Inbreng tijdens de vergadering kan ook, u kunt uw bijdrage schriftelijk indienen. De eerstvolgende vergadering is 16 april en live te volgen via internet.

Met elkaar – gemeenteraad, college, ambtelijke organisatie en inwoners – proberen we deze crisis het hoofd te bieden. Daar wordt hard aan gewerkt. De gemeenteraad heeft er alle vertrouwen in dat het college en de ambtelijke organisatie er tijdens deze crisis alles aan doen om de dienstverlening aan u in stand te kunnen houden. En ook dat de juiste besluiten worden genomen om de crisis te doorstaan.

Hoe langer de maatregelen van kracht zijn, hoe lastiger het wordt om deze op te blijven volgen. We willen immers allemaal graag genieten van het mooie lenteweer en er samen op uit trekken. We vragen met klem: blijf thuis zodat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten bijvoorbeeld tijdens één van onze raadsbijeenkomsten. Uiteraard zijn wij als volksvertegenwoordigers voor u altijd bereikbaar via de telefoon of via e-mail. Alle informatie  is te vinden op de website van de gemeente Appingedam.

Voor nu wensen wij u, en iedereen die aan het werk is onder soms moeilijke omstandigheden veel sterkte en alle goeds toe, vooral in goede gezondheid. Fijn paasweekend!

De gemeenteraad van Appingedam