Pagina opties

Groter

Informatie over de start van het leerlingenvervoer

Vorige week hebben wij u bericht dat het leerlingenvervoer voor het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs is uitgesteld tot 8 juni. De reden hiervoor was dat er onvoldoende duidelijkheid was in de richtlijnen vanuit de ministeries voor het vervoeren van de leerlingen.

Herstart 8 juni

De richtlijnen voor het leerlingenvervoer zijn inmiddels duidelijk zodat uw kind per 8 juni weer naar school kan worden vervoerd. Het dragen van een niet medisch mondkapje is verplicht in de taxi. Dit is gelijk aan de richtlijnen van het Openbaar Vervoer voor kinderen vanaf 13 jaar. De chauffeur van de taxi draagt een chirurgisch mondkapje. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar het protocol in de bijlage.

Klachten?

Heeft uw kind verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden dan kan hij/zij niet worden vervoerd. Als de chauffeur twijfels heeft of een kind/leerling wel klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de leerling/het kind wel of niet mee kan. Als een leerling/kind niet mee kan, dan neemt de vervoerder contact met u op.

Mondkapje

U bent als ouder/verzorger er voor verantwoordelijk dat uw kind een niet medisch mondkapje draagt voor de heen- en terugreis. Wij adviseren u dan ook om een herbruikbaar mondkapje aan te schaffen. Als uw kind geen mondkapje draagt mag hij/zij, gelet op de hygiëne maatregelen/protocol, niet worden vervoerd. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het vervoer.

Hoe verder?

Wij verzoeken u uiterlijk 5 juni 12.00 uur aan uw vervoerder door te geven als uw kind niet meegaat. Als uw kind andere schooltijden heeft dan voor 16 maart verzoeken wij u dit ook door te geven aan de vervoerder.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw gemeente