Pagina opties

Groter

Gewijzigde bediening bruggen en sluizen in Appingedam

De extra maatregelen die de provincie Groningen neemt voor de bediening van de bruggen en sluizen worden tot en met 31 mei verlengd. Het gaat om maatregelen voor de recreatievaart. Vanaf donderdag 9 april worden bruggen en sluizen beperkt of niet meer bediend. Recreatievaart die gebruik wil maken van brug- of sluisbediening van een groot aantal vaarwegen moet zich drie dagen van tevoren aanmelden.  Voor de overige scheepvaart blijven we de bruggen bedienen volgens de winterbediening. De maatregelen gelden nog tot en met 31 mei aanstaande. We nemen de maatregelen om de verspr/eiding van het coronavirus tegen te gaan. 

De Groevesluizen Noord- en Zuidzijde bij Appingedam langs het Eemskanaal zijn in deze periode voor de recreatievaart gestremd.

Recreatievaart gemeente Appingedam, van tevoren aanmelden

Recreatievaart die gebruik wil maken van de brug- en/of sluisbediening in de gemeente Appingedam  moet zich 72 uur van tevoren op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur, aanmelden via telefoonnummer 06 11 74 16 67. Bediening voor de recreatievaart vindt alleen plaats op werkdagen. In het weekend kan de recreatievaart op deze vaarwegen geen gebruikmaken van brug- en sluisbediening.

Winterbediening

De maatregelen worden genomen in navolging van de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Eerder werd al besloten dat de bruggen en sluizen in onze provincie voorlopig worden bediend volgens de bedieningstijden die in de winter gelden.

Varen in Groningen

De maatregelen voor alle vaarwegen, bruggen en sluizen die in beheer zijn bij de provincie Groningen staan op de pagina 'Varen in Groningen'. De bedienposten op de locaties van Farmsum, Gaarkeuken, Lauwersoog en Oostersluis werken op dit moment met een minimale personele bezetting. Op deze manier kunnen we onze bruggen en sluizen op een veilige manier blijven bedienen, volgens de landelijke richtlijnen.

Meer informatie

Reguliere informatie over de bedieningstijden in de provincie Groningen staat op www.vaarweginformatie.nl. Kijk voor informatie over vaarroutes, meren en jachthavens op www.varen.groningen.nl  of de wateralmanak deel 2.

NB: De jachthaven in Appingedam is in verband met de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus gesloten voor passanten.