Sociale vitaliteit

logo

Snelmenu

Zoeken
U bent hier: Home / Sociale vitaliteit

Sociale vitaliteit

 • Terugblik Inspiratiemiddag Sociale Vitaliteit

  Eind november kwamen ruim vijftig mensen bij elkaar in multifunctioneel centrum Kabzeël in Appingedam. Op uitnodiging van het team dat de uitvoering begeleidt van het Regionaal Actieplan Sociale Vitaliteit voor Noord-Groningen. Een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken, met specifieke aandacht voor het thema participatie. Hier een impressie van de middag. 

  Lees verder
 • De rol van organisaties betrokken bij het WLP

  De initiatieven moeten komen vanuit de inwoners, buurten en dorpen zelf. Alle organisaties die aan het WLP verbonden zijn moeten aanhaken bij de wensen en behoeften die uit de dorpen en buurten zelf komen.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er allemaal: de projecten

  Binnen de gemeenten wordt al hard gewerkt met het Actieplan. Lees hier per gemeente welke projecten al lopen.

  Lees verder
 • Wie zijn betrokken: het projectteam

  Het Actieplan Sociale Vitaliteit wordt getrokken door een projectteam. Deze bestaat uit de ambtelijke projectleiders van de betrokken gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum en een externe projectleider. Dit projectteam zorgt voor een goede regionale afstemming van de afzonderlijke activiteiten uit het Actieplan: 'We doen samen wat samen kan en lokaal wat lokaal nodig is'.

  Lees verder
 • Doelstelling aanpak Sociale Vitaliteit

  Na een lange voorbereidingstijd is het Actieplan Sociale Cohesie ook echt uit de startblokken. Sinds augustus 2015 is Annemarieke Aarts (Bureau van waarde) als extern projectleider aan het Actieplan verbonden en heeft het project een ware project-start-up gehad. De gemeentelijk projectleiders hebben daarna veel zaken in gezamenlijkheid opgepakt. Bovendien is iedereen hard aan het werk met de uitvoering van de lokale projecten in de eigen gemeenten. Het projectteam wordt op verschillende terreinen ondersteund door de SW&D, de Hanzehogeschool (Kenniscentrum NoorderRuimte) en CMO STAMM.

  Lees verder

Werkt het?

Van visie naar doen: We moeten vooral ook in de gaten houden of we het juiste doen. Daarvoor is de Monitor ontwikkeld. ► Lees meer over de Monitor.