Onderwijs

logo

Snelmenu

Zoeken
U bent hier: Home / Wat er gebeurt / Onderwijs

Onderwijs

Iedere dag wordt er gewerkt aan allerlei projecten in het kader van het Woon- en Leefbaarheidplan Eemsdelta. Vaak zijn deze projecten heel concreet en kan iedereen zien dat er iets gebeurt. Soms zijn het projecten die wat meer administratief zijn of bevinden ze zich nog in een denkfase. Hier ziet u een aantal voorbeelden van projecten met als thema onderwijs.

Brede Scholen In Appingedam

In Appingedam zijn in augustus 2014 twee nieuwe brede scholen gereed gekomen: in de wijken Opwierde en Oling. Het zijn mooie voorbeelden van geïntegreerde kindcentra waar kinderen en ouders terecht kunnen. 

Beide brede scholen zijn ontwikkeld in samenwerking met de gebruikers. In de brede scholen hebben verschillende organisaties een plek gekregen: voorschoolse opvang, peuterspeelzaal, dagopvang, onderwijs, opvang tussen de middag en buitenschools en culturele, educatieve en sportieve activiteiten na schooltijd. Door deze organisaties onder één dak te brengen ontstaat een geïntegreerd kindcentrum voor de wijk, waar kinderen en ouders terecht kunnen.  

 

► Meer informatie over dit project op de website van Woongroep Marenland

► Meer informatie over dit project op de website van de gemeente Appingedam

 

Afstemmen regionale herstructurering basisonderwijs

Gezamenlijk wordt een toekomstvisie op spreiding van integrale kindvoorzieningen (basisonderwijs) ontwikkeld. Dit gaat over de grenzen van de regio heen. 

Voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum is de planning per gemeente vrijwel gereed. Er vindt nog overleg plaats met de gemeente Eemsmond en de buurgemeenten.

Van de geplande integrale kindvoorzieningen zijn er inmiddels drie gerealiseerd: Delfzijl-Nord, Uithuizermeeden en Wirdum-Garrelsweer. In aanbouw zijn Oling en Opwierde in Appingedam en het Boukemapark in Uithuizen.

 

Werkt het?

Van visie naar doen: We moeten vooral ook in de gaten houden of we het juiste doen. Daarvoor is de Monitor ontwikkeld. ► Lees meer over de Monitor.