Ideeënbank Groningen

logo

Snelmenu

Zoeken

Ideeënbank Groningen

In de provincie Groningen wonen heel wat mensen met goede ideeën om hun eigen woonomgeving te verbeteren. De provincie Groningen wil deze mensen graag ondersteunen. Daarom verzamelen zij op www.ideeenbankgroningen.nl succesvolle en inspirerende projecten uit onze provincie.

Deze initiatieven zijn heel divers qua onderwerpen, van de plannen om het dorpshuis te vernieuwen, een voetbalveld aan te leggen of een dorpsmoestuin te beginnen. Naast een groot aantal projecten bevat de website ook nuttige informatie en tips. De twee nieuwe ideeënmakelaars van de provincie zijn inmiddels begonnen in hun functie. Zij kunnen inwoners verder helpen bij de opzet en uitvoering van hun plannen door advies, hun netwerk en kennis.

Kortom, maak gebruik van de kennis en ervaring die er al is of ga voor inspiratie naar www.ideeenbankgroningen.nl. Als het aan de provincie Groningen ligt is deze website straks de plek waar je naartoe gaat voor tips, informatie en inspiratie als je als inwoner met een bewonersinitiatief en vragen rondloopt. Of als je als gemeente hierover een vraag krijgt. Uit onderzoek bleek dat overheden en initiatiefnemers elkaar niet altijd even gemakkelijk vinden. Met de komst van de Ideeënbank Groningen denkt de provincie hierin verbetering te brengen.

Werkt het?

Van visie naar doen: We moeten vooral ook in de gaten houden of we het juiste doen. Daarvoor is de Monitor ontwikkeld. ► Lees meer over de Monitor.