Themamiddag ‘dilemma’s van burgernabijheid’ op 12 mei 2015 (29-03-2015)

logo

Snelmenu

Zoeken

Themamiddag ‘dilemma’s van burgernabijheid’ op 12 mei 2015 (29-03-2015)

De samenleving beweegt. Hoe ga je als gemeente en als instellingen en organisaties om met meer eigen initiatief van burgers? Wat mag wel en wat mag niet? Hoe voorkom je dat je het initiatief van burgers ontmoedigt door een te bureaucratische werkwijze (te veel wetten en regels waar ze aan moeten voldoen). Hoe ga je om met het financieren van initiatief? Welk initiatief is oké en welke niet? 

Op 12 mei gaan we graag hierover met u in gesprek. We krijgen een korte inleiding op het vraagstuk en via de methodiek van een Versnellingskamer en we leggen iedereen stellingen en vragen voor over de dilemma’s van bewonersinitiatieven. Aan het einde van de middag heeft uw meer zicht op deze dilemma’s en hoe u daarmee om kunt gaan.

Iedereen die professioneel betrokken is bij of geïnteresseerd is in bewonersinitiatieven, burgerkracht en sociale cohesie binnen het WLP Eemsdelta.

 

Hieronder kunt u de volledige uitnodiging downloaden.

Wil je deelnemen? Dan wel graag even aanmelden. Klik daarvoor hier.

Werkt het?

Van visie naar doen: We moeten vooral ook in de gaten houden of we het juiste doen. Daarvoor is de Monitor ontwikkeld. ► Lees meer over de Monitor.