Rapport angst voor aardbevingen (15-09-2014)

logo

Snelmenu

Zoeken

Rapport angst voor aardbevingen (15-09-2014)

De angst voor aardbevingen onder inwoners van het aardbevingsgebied is sterk gestegen Dat blijkt uit een rapport van George de Kam van de Rijksuniversiteit Groningen.

De angst en ongerustheid vanwege de aardbevingen in Noordoost-Groningen is onder de inwoners van het aardbevingsgebied de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2009 overheerste het beeld dat het met de aantasting van het woongenot wel mee zou vallen. In 2013 is de impact van de aardbevingen in de regio echter aanzienlijk. Mogelijk wordt die impact zelfs sterker gevoeld omdat menigeen daar eerder dacht dat het wel mee zou vallen. Dat concludeert pof.dr.ir. George de Kam, honorair hoogleraar Volkshuisvesting en grondmarkt van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Kam heeft een rapport gepubliceerd: ‘Opvattingen van bewoners over de effecten van aardbevingen op het woongenot en de woningwaarde in Groningen’. Een onderzoek naar de opvattingen van bewoners over de effecten van aardbevingen in 2009 en 2013. In beide jaren zijn vragenlijsten uitgezet in drie woonbuurten in Middelstum, Loppersum en Slochteren.

Lees meer over het rapport op de website van de RUG. Klik daarvoor hier.

Werkt het?

Van visie naar doen: We moeten vooral ook in de gaten houden of we het juiste doen. Daarvoor is de Monitor ontwikkeld. ► Lees meer over de Monitor.