Starten

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Ondernemen / Starten

Starten

Starters in de Eemsdelta

Als startende ondernemer komt er veel op u af. U moet een groot aantal zaken regelen en het benodigde startkapitaal bij elkaar zien te krijgen. Als starter binnen de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum staat u er echter niet alleen voor.

Begeleiding door vaste casemanager

Wij helpen u graag op weg. Bureau Eemsdelta\EZ is een samenwerkingsverband van de drie gemeenten in deze regio. Bent u starter in ons gebied, neemt u dan contact met ons op. U kunt rekenen op goede begeleiding van een vaste casemanager voor een periode van ongeveer een half jaar. Wij werken hierbij nauw samen met de Kamer van Koophandel en de Werkpleinen.  De casemanager brengt u in contact met alle partijen, die ondersteunend of adviserend voor uw bedrijf kunnen zijn. Zo geeft u uw onderneming de beste kans van slagen. Deze dienstverlening geldt niet alleen voor de eigen inwoners, maar ook voor alle starters die met reële kans van slagen een vestiging in onze regio willen gaan opzetten.

Samenwerkingspartners

Dat doen wij niet alleen. Wij werken hiervoor samen met de Economic Board Groningen, Werkplein Fivelingo, Ondernemershuis Noord-Groningen, de Kredietunie Eemsregio, de Kamer van Koophandel, MKB-Nederland en andere bedrijfsadviseurs.

Ondernemersplein.nl

Meer informatie over het starten van een bedrijf vindt u ook op het Ondernemersplein.nl. Op deze site staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. En dat is wat veel ondernemers willen. En dat is ook wat het Ministerie van Economische Zaken samen met de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Belastingdienst mogelijk wil maken met Ondernemersplein.nl. 

123subsidie

Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor uw startende onderneming in (Noord-)Nederland? U kunt hiervoor bij ons terecht. Ook kunt u op de website 123subsidie met een eenvoudige selectie direct zien voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) onderhoudt deze website die specifiek is gericht op bedrijven in Noord-Nederland.

U kunt in de linkerkolom aangeven wie u bent, wat u gaat doen en/of wie het gaat doen. De website geeft vervolgens aan voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. De regelingen met een groene stip zijn open. Regelingen met een rode stip zijn gesloten. Zo ziet u direct wat uw mogelijkheden zijn.

Voorbeelden startersfondsen

Een van de belangrijkste succesfactoren voor een starter, is het verkrijgen van voldoende startkapitaal. Er zijn vele startersfondsen waar u mogelijk een beroep op kunt doen. Een aantal voorbeelden hiervan vindt u hieronder:

  • Ondernemersimpuls Noord-Groningen is één van de projecten uit het programma van Economic Board Groningen. Via dit project kunt u een krediet aanvraag tot € 100.000. Het Ondernemershuis Noord-Groningen voert de regeling uit. Zij beoordelen de plannen vanuit een positief-kritische houding. Ook kan het Ondernemershuis u begeleiden bij het opstellen van een business plan. U kunt het krediet aanvragen via de website van Ondernemersimpuls Noord-Groningen. U kunt zich hiervoor ook aanmelden via Eemsdelta\EZ.
  • Microfinancieringskrediet Qredits: er bestaat al een aantal jaren in Nederland een microfinancieringskrediet via Qredits, de landelijke kredietregeling voor starters. Hierbij is het mogelijk tot een maximum van € 35.000 krediet te krijgen. Voorwaarde is een haalbaar businessplan (zie voor meer informatie https://qredits.nl/).
  • Starterslening bij banken: de Rabobank kent een Starterslening gefinancierd uit een speciaal startersfonds. De ING Bank heeft een mogelijkheid tot een speciale hypotheek en ook de Delta Lloyd Bank kent de zogenaamde 'MKBPlus Hypotheek'. Ook andere hypotheekbanken kennen diverse Startersleningen.
  • Innovatiekrediet: u kunt als startend bedrijf in aanmerking komen voor een Starterslening voor innovatie in de vorm van een innovatiekrediet van het Ministerie van Economische Zaken.
  • Stichting Suikeroom: voor risicodragende investeringen is er de Stichting Suikeroom die vanaf €25.000 tot €100.000 in de onderneming investeert en hiervoor een aandeel in de onderneming verwerft. Hier dient het wel te gaan om een multiculturele onderneming.
  • Starten vanuit een uitkeringssituatie: wanneer een starter vanuit een uitkeringssituatie (WW, bijstand of arbeidsongeschiktheid) wil starten wordt hiertoe door de Werkpleinen (UWV en gemeentelijke sociale diensten) een intensief begeleidingstraject geboden om de potentiële ondernemer zo veel kans te bieden om weer zelf te voorzien in een eigen inkomen.  

Overige financieringsfondsen voor het MKB vindt u op de pagina financiering.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring