Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Ruim negen ton subsidie voor twee bedrijven in Farmsum

  (14-05-2019)

  De provincie Groningen trekt negen ton subsidie uit voor twee bedrijven in Farmsum. Gipsrecyclebedrijf GipsRec ontvangt bijna € 313.000 voor de vestiging in Farmsum. Chemiebedrijf ChemCom Industries kan een subsidie van bijna € 593.000 tegemoet zien voor productie-uitbreiding. 

 • ‘Groei economie rond havens Eemsdelta voorlopig nog láng niet voorbij’

  (06-05-2019)

  De bedrijvigheid rond de havens in de Eemshaven en Delfzijl is de afgelopen tien jaar spectaculair toegenomen. Er hebben zich tal van nieuwe bedrijven gevestigd en bestaande bedrijven zijn gegroeid. Die trend is voorlopig nog lang niet voorbij: vooral de ontwikkeling van groene chemie, offshore windenergie en de behoefte aan grote datacenters zal leiden tot aanhoudende groei, en daarmee ook tot nieuwe kansen voor het MKB in de Eemsdelta. Dat zegt Eduard Mulder, accountmanager bij Groningen Seaports, en namens het havenbedrijf contactpersoon voor het MKB en dienstverlenende bedrijven.

 • QTS neemt datacenters in Eemshaven en Groningen over

  (01-05-2019)

  QTS Realty Trust, een vooraanstaand provider van datacenter-oplossingen, heeft de uitbreiding aangekondigd van haar internationale activiteit met de acquisitie van twee operationele datacenters in de Eemshaven en Groningen. 

 • Kom naar het EBG Kenniscafé 'Succesvol als zzp'er!'

  (18-04-2019)

  Bent u (bijna) zzp'er in de gemeente Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer? Of overweegt u om voor uzelf te beginnen? Meld u dan aan voor het EBG Kenniscafé op 22 mei dat helemaal in het teken staat van zzp'ers. 

 • Economie Eemsdelta versterkt met komst unieke fabriek voor brandwerend karton

  (15-04-2019)

  De economie in noord-Groningen heeft een nieuwe impuls gekregen met de komst van een bijzondere fabriek in Middelstum. Het betreft een voor Nederland uniek bedrijf, Cellx, dat speciaal bewerkt karton gaat produceren, dat kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Met dit karton als constructiemateriaal wil Cellx vanuit Middelstum de wereld veroveren.

 • Groningse grote winkelgebieden scoren goed op bereikbaarheid en parkeergelegenheid

  (11-04-2019)

  Grote winkels aan de rand van plaatsen in de provincie Groningen scoren goed op bereikbaarheid en op parkeergelegenheid. Dat blijkt uit koopstromenonderzoek in opdracht van de provincie Groningen. Dit onderzoek naar de negen perifere en grootschalige winkelconcentraties is een aanvulling op het Koopstromenonderzoek uit 2017. In het onderzoek is gekeken naar het koopgedrag en de mening van consumenten in de negen grote winkelgebieden in de provincie. Alle grote winkelgebieden krijgen van de ondervraagden een voldoende. De provincie gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor haar beleid om de detailhandel in deze winkelgebieden te verbeteren.

 • Vastgoed-ontwikkelaar Rory Bertram wil Delfzijl mooier én duurzamer maken

  (08-04-2019)
  Opnieuw heeft Rory Bertram (36) met zijn vastgoedinvesteringsmaatschappij Breadstone een belangrijke aankoop gedaan in Delfzijl. Hij heeft het complete terrein met leegstaande panden van het vroegere Delfzicht/Ommelander Ziekenhuis aangekocht. Het is nog niet helemaal zeker wat hij met de grond gaat doen, daarover zijn gesprekken gaande met de gemeente Delfzijl. Maar mogelijk komen er tijdelijke woningen voor managers en werknemers van grote bedrijven actief in de Eemsdelta. Óf er komt permanente, duurzame huisvesting of anders zorgappartementen.
 • EMMTEC services breidt uit met nieuwe vestiging in Delfzijl

  (18-03-2019)
  EMMTEC services heeft onlangs een nieuwe vestiging in Delfzijl geopend. De opening is gedaan door de heer Cor Zijderveld, voorzitter van de belangenvereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta. De vestiging van EMMTEC services in Delfzijl is gevestigd in het Eemsmondgebouw aan de Duurswoldlaan.
 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring