Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Ondernemersprogramma MKB Noord 'Jouw zaak, jouw toekomst'

  (08-01-2019)

  Hoe zorgt u ervoor dat de klant bij u blijft komen? En dat hij u over tien jaar ook nog weet te vinden? Kortom, hoe blijft u aangehaakt bij de nieuwe tijd en weet u kansen te benutten? Over dit vraagstuk heeft MKB Noord  een ondernemerschapsprogramma voor retailers in de provincie Groningen samengesteld. In de Eemsdelta vindt op woensdagavond 30 januari hiervoor een startbijeenkomst plaats in De Baseliek in Appingedam.

 • Snel Internet Groningen sluit eerste adressen aan

  (20-12-2018)

  In de afgelopen weken zijn de eerste adressen aangesloten op de nieuwe breedband internetverbinding van Rodin Broadband Groningen. Een tiental adressen in gemeente de Marne maakt vanaf nu als ‘pilot’ gebruik van het snelle internet en de telefonie en televisiediensten van Kabelnoord uit Dokkum.

 • Regionale Investeringssteun Groningen gaat door dankzij het Nationaal Programma Groningen

  (19-12-2018)

  Vanaf 1 februari 2019 kunnen bestaande en nieuwe bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park weer een beroep doen op de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De succesvolle regeling wordt gecontinueerd met geld uit het Nationaal Programma Groningen. Het budget van de RIG wordt opgehoogd met 12 miljoen euro. In een periode van vier jaar heeft de RIG 300 directe en ongeveer 450 indirecte banen opgeleverd. Bedrijven investeerden dankzij de regeling in totaal 138 miljoen euro.

 • Unieke crowdfund-actie voor “De Eemstuin”: verse duurzame groenten uit Noord-Groningen

  (19-12-2018)

  Eén van de meest duurzame land- en tuinbouwbedrijven van de provincie Groningen - De Eemstuin in Uithuizermeeden - start een unieke crowdfund-actie. Het bedrijf wil graag van duizend mensen honderd euro lenen, en dit geleende bedrag naar leeftijd van de geldschieters terug betalen: de oudste leners krijgen hun geld als eerste terug. Door op deze manier honderdduizend euro bij elkaar te krijgen wil het bedrijf financieel volledig zelfstandig verder gaan met haar kernactiviteit: het produceren van onbespoten groenten van smaak, geteeld nabij de Waddenkust en zonder kunstmest. Deze groenten worden onder meer op vrijdagmiddag op de Vismarkt in Groningen aangeboden.

 • Subsidie Waddenfonds voor groene waterstof

  (18-12-2018)

  Het Waddenfonds heeft een subsidie van ruim vijf miljoen Euro toegekend om op het Chemie Park op grotere schaal groene waterstof te produceren. Dat meldt Chemie Park Delfzijl op hun website. 

 • Hydrohub test duurzame waterstoftechnologie voor de industrie

  (18-12-2018)

  Bundeling van krachten om duurzame productie van waterstof snel van de grond te krijgen

  Nog voor 2030 op concurrerende wijze, grootschalig en CO2-vrij waterstof produceren voor industrieel gebruik, dat is de missie van het ISPT Waterstofconsortium. In een nieuw centrum, de Hydrohub, gaan onderzoekers aan de slag met het uittesten en ontwikkelen van een waterstofproductie-unit op een industriële schaal. Dit initiatief, gefinancierd door het bedrijfsleven en de Topsector Energie, wordt mede mogelijk gemaakt door een stevige ondersteuning van 1 miljoen van de Provincie Groningen. Groningen Seaports is een van de partners.

 • ‘Verhouding tussen Stad, Provincie en Ommeland krijgt een nieuwe dimensie!’

  (11-12-2018)

  Eén van de meest opvallende burgemeesters van (Noord-) Groningen zwaait af. Marijke van Beek (65), de laatste burgemeester van Eemsmond, gaat deze maand met pensioen. Precies elf jaar was zij de ‘burger-moeder’ van deze gemeente, die vanaf 1 januari aanstaande onderdeel uit gaat maken van de nieuwe gemeente Het Hogeland.

 • Provincie en MKB Noord organiseren informatieavonden voor verbetering detailhandel

  (04-12-2018)

  De provincie Groningen nodigt alle ondernemers in de detailhandel, kleinschalige horeca en diensten uit deel te nemen aan het programma dat is gestart om toekomstbestendig ondernemerschap te versterken. In dit programma krijgen ondernemers concrete ondersteuning aangeboden op door hen zelf gekozen onderwerpen. In januari en februari 2019 organiseren de provincie en MKB Noord avonden waarin de mogelijkheden worden toegelicht en ondernemers worden uitgedaagd hiermee aan de slag te gaan. Met dit programma geven we invulling aan de retailagenda die in mei 2018 is vastgesteld. In dit kader heeft de provincie ook de eerste subsidies toegekend: de gemeenten Midden-Groningen en Veendam ontvangen ruim 100.000 euro om de beleving in winkelgebieden te verbeteren.

 • Grote belangstelling voor Regionale Investeringssteun Groningen

  (04-12-2018)

  De provincie Groningen gaat de Regeling Investeringssteun Groningen 2018 (RIG) sluiten, omdat het subsidiebudget uitgeput is. Met de RIG zijn tot nu toe achttien investeringsprojecten in de Eemsdelta en op Zernike ondersteund. Deze investeringen leveren bijna driehonderd extra arbeidsplaatsen op in de provincie Groningen.

 • Toename in ontwikkeling van zonneparken in Eemsdelta regio

  (22-11-2018)
  In Delfzijl en in de Eemshaven werkt Groningen Seaports nauw samen met haar klanten en ontwikkelaars om in de komende jaren meer dan 100MWp aan zonneparken te bouwen. Het gaat hier om groene stroom voor ruim 28.000 huishoudens. In de totaal zijn er nu acht zonneprojecten in ontwikkeling of gebouwd, vier in het Eemshavengebied en vier in het Oosterhorn gebied (Delfzijl). Voor de projecten op Slibdepot Heveskeslaan en Valgenweg, beide in Delfzijl, vond gisteren de ondertekening van de intentieovereenkomst plaats. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van deze zonneparken.
 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring