Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Maak aanleg snel internet in gemeente Delfzijl mede mogelijk

  (18-03-2019)

  Begin mei start de campagne voor de aanleg van snel internet in het buitengebied van de gemeente Delfzijl. De aanleg gaat alleen door als minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, daadwerkelijk meedoet. Daar kunt u een steentje aan bijdragen!

 • EMMTEC services breidt uit met nieuwe vestiging in Delfzijl

  (18-03-2019)
  EMMTEC services heeft onlangs een nieuwe vestiging in Delfzijl geopend. De opening is gedaan door de heer Cor Zijderveld, voorzitter van de belangenvereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta. De vestiging van EMMTEC services in Delfzijl is gevestigd in het Eemsmondgebouw aan de Duurswoldlaan.
 • Noord-Nederland presenteert investeringsagenda voor grootschalige emissievrije waterstof

  (01-03-2019)

  Bedrijven en overheden in Noord-Nederland willen de komende 12 jaar 2,8 miljard euro investeren in emissievrije waterstof. Ze hebben de minister van Economische Zaken en Klimaat op donderdag 28 februari 2019 hun gezamenlijke investeringsagenda aangeboden, het ‘Integraal waterstofplan Noord-Nederland’. Gedeputeerde Patrick Brouns: ‘Met de voorgenomen investeringen én gerichte steun van het Rijk, kunnen we de productie en het gebruik van CO2-vrije waterstof fors opschalen. Zo vergroenen we de industrie en versterken we de economie in onze regio, in de rest van Nederland en daarbuiten.’

 • GipsRec bouwt in Farmsum recycle-installatie voor gipsafval

  (18-02-2019)

  Farmsum krijgt een nieuw recyclebedrijf: GipsRec. GipsRec gaat gipsplaten, gipsblokken en gasbeton verwerken tot herbruikbare poeders. Oprichter Henk Top is tevens mede-eigenaar van Top Milieu Services in Noordhorn. Hij ziet veel gips voorbij komen in de afvalverwerking in Noordhorn. Het meeste gips gaat rechtstreeks naar de stort in Duitsland. “Zonde”, aldus Henk. “Want na recycling is gips een breed inzetbaar product.”

 • ‘NextWorx’ gaat in Eemsdelta groene economische activiteiten stimuleren

  (12-02-2019)

  De economie van Noord-Groningen krijgt een bijzondere economische impuls. Dat is althans de overtuiging van de initiatiefnemers van een nieuwe samenwerking onder de naam innovatiewerkplaats NextWorx. Doel hiervan is het bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de economie en de leefomgeving in de Eemsdelta.

 • TenneT versterkt elektriciteitsnet Eemshaven met nieuw hoogspanningsstation

  (08-02-2019)

  Met een opgesteld vermogen van circa 8.000 MW is de Eemshaven een energiehaven van formaat en door de verwachte toename in met name duurzame geproduceerde stroom uit windparken op zee en zonne-energie zal dit immense getal alleen nog maar stijgen. Om al deze stroom dan ook op het netwerk ‘kwijt’ te kunnen, moet, ondanks de aanwezigheid van diverse hoog- en middelspanningsstations in de Eemshaven, de transportcapaciteit verder worden uitgebreid. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is daarom begonnen met de bouw van het nieuwe hoogspanningsstation Eemshaven Midden aan de uiterste westkant van de Eemshaven. Dit is al het vierde station in de Eemshaven en de eerste in de zogenaamde ‘Westlob’ van de haven.

 • Nieuw subsidieprogramma voor midden- en kleinbedrijven van start

  (07-02-2019)

  Groninger midden- en kleinbedrijven (mkb) die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten kunnen weer subsidie aanvragen. De provincie Groningen stelt in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar. Het subsidieprogramma is een vervolg op eerdere succesvolle programma's 'Innovatief en Duurzaam MKB Groningen' uit 2013 en 2015.

 • 1,8 miljoen subsidie voor nieuwe tanks voor JPB Logistics

  (31-01-2019)

  Opslagbedrijf JPB Logistics krijgt 1,8 miljoen subsidie voor de investering in negen nieuwe tanks op Chemie Park Delfzijl. In de nieuwe tanks worden glycerine en methanol opgeslagen. Ook investeert het bedrijf in modernisering van bestaande tanks en automatisering van laad- en lossystemen. De totale investering bedraagt ruim 10 miljoen euro. JPB Logistics verwacht met de extra opslagcapaciteit tien nieuwe banen te creëren. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

 • Aldel heropent na zes jaar Electrolysehal

  (29-01-2019)

  Maandag 28 januari vond de herstart van de aluminiumproductie in Hal 1 van het Delfzijlse Aluminiumbedrijf Aldel plaats. De herstart is onderdeel van het aanzienlijke investeringstraject – in zowel mensen en materieel – dat vorig jaar is gestart met aankoop van Aldel door York Capital. De verwachting is dat de fabriek eind van 2019 op volledige productiecapaciteit zal draaien.

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring