Exporteren

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Ondernemen / Exporteren

Exporteren

Exporteren doe je niet zomaar. Uw bedrijf moet daarvoor over specifieke eigenschappen beschikken, bijvoorbeeld qua kennis, organisatievaardigheden en cultuur.

U staat er echter niet alleen voor. U kunt bij meerdere organisaties terecht voor informatie en een goed advies:

  • De Rijksoverheid besteedt op het Ondernemersplein veel aandacht aan het onderwerp exporteren. U vindt er onder meer een checklist, cijfers over de exportlanden, informatie over wetten, regels en financiën, een forum en een webinar.
  • De Kamer van Koophandel biedt ook veel informatie en houdt regelmatig bijeenkomsten over het onderwerp.
  • Er is ook een app beschikbaar: de app NL exporteert, met in één oogopslag per land onder meer specifieke kengetallen, de wetgeving, de kans die er zijn, do’s & don’ts, een exportwijzer en de contactgegeven van onder meer ambassades.  
  • De website van het Netwerk Internationaal Ondernemen biedt ook een overdaad aan informatie, met vooral veel markt- en sectorrapporten en informatie over specifieke zakelijke kansen in diverse landen. Door gebruik te maken van de filteropties vindt u snel de juiste informatie.
  • In Groningen is er ook een netwerkorganisatie op het gebied van export: de Exportclub Groningen. Deze vereniging van actieve im- en exporterende ondernemingen uit de hele provincie bestaat inmiddels 30 jaar en is een platform voor ontmoeting en kennis uitwisseling.
  • Uiteraard kunt u ook terecht bij Eemsdelta\EZ. U kunt altijd persoonlijk met onze bedrijfsadviseurs sparren over uw plannen. Wij helpen u dan graag verder en verwijzen waar nodig door naar specialisten en mogelijke financiers. Ook hebben wij een groot netwerk waarin wij samen met u op zoek kunnen naar mogelijke partners.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring