Expats - IWCN

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Ondernemen / Expats - IWCN

Expats - IWCN

Het International Welcome Center North

Heeft uw bedrijf interesse in het inhuren of aannemen van internationale werknemers? Het International Welcome Center North (IWCN) helpt uw bedrijf bij de invulling van uw vacature en ontzorgt op HR-gebied. Ook ondersteunen zij uw international werknemer bij alle formaliteiten en helpen zij bij het overbruggen van eventuele cultuurverschillen.

Internationaal talent

Het International Welcome Center North, waarbinnen verschillende organisaties die van belang zijn samenkomen, is gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep in het centrum van de stad Groningen. Het doel van dit centrum is tweeledig: enerzijds biedt het advies en assistentie aan mensen uit het buitenland die in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn komen wonen, en anderzijds bereidt het internationale en Nederlandse bedrijven beter voor op het aantrekken en vasthouden van internationaal talent.

Dienstverlening

Een ervaren, meertalig team draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken, welke onder andere versnelde procedures voor kennismigranten betreft die recent naar Noord-Nederland zijn verhuisd. Het team werkt samen met lokale gemeenten, belastingadviseurs en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) teneinde officiële zaken voor de overgang naar een nieuw leven in Nederland soepel te laten verlopen. Bovendien organiseert het IWCN sociale evenementen, banenmarkten en informatiebijeenkomsten, en biedt het Nederlandse taallessen en advies over wonen in de drie Top Dutch provincies. Van tandheelkundige zorg tot interieurverzorging, het IWCN kan buitenlandse alleenstaanden en families doorverwijzen naar betrouwbare dienstverleners, mochten zij die nodig hebben.

Behalve dienstverlening aan particulieren biedt het IWCN ook begeleiding en advies aan bedrijven als het gaat om het aantrekken en vasthouden van internationaal talent. Zowel internationale organisaties als lokale bedrijven hebben geprofiteerd van het advies dat het centrum verschaft. Tegelijkertijd zijn de business experts van het IWCN in staat om ondersteuning te bieden aan ondernemers en startups die graag deel willen gaan uitmaken van de Top Dutch regio.

Partners

Door nauw samen te werken met zijn partners (Gemeente Groningen, IND, Rijksuniversiteit Groningen, UMCG, Hanzehogeschool en Stichting Connect International) is het IWCN de belangenbehartiger geworden voor internationalisering in Noord-Nederland en heeft het duizenden mensen van over de hele wereld geholpen om te wonen, te werken en zich thuis te voelen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Meer informatie vindt u op de website van het IWCN en in onderstaande folders (Engels).

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring