Coronavirus

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Ondernemen / Coronavirus

Coronavirus

Hulp voor ondernemers tijden de coronacrisis

De maatregelen rondom het Coronavirus kunnen gevolgen hebben voor u als ondernemer. U kunt bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun.

Informatie via Kamer van Koophandel en het Rijk

Op de site van de Kamer van Koophandel vindt u antwoorden op veel van uw vragen bij het Coronaloket. De kamer van Koophandel heeft een adviesteam waar u uw vragen aan kunt voorleggen via telefoonnummer 0800 - 2117.

Het Rijk heeft een pagina met veelgestelde vragen over het Coronavirus voor werkgevers en ondernemers. Hier vindt u informatie de maatregelen waar u als ondernemer rekening mee moet houden.

Het kabinet ondersteunt ondernemers die in de problemen dreigen te komen met een noodpakket. Meer informatie over deze financiële maatregelen vindt u op de pagina 'Veelgestelde vragen over financiële maatregelen'. 

Ondersteuning voor zelfstandig ondernemers (inclusief zzp-ers) in verband met Corona


Veel ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Het kabinet heeft daarom steunmaatregelen bekend gemaakt voor ondernemers. Waaronder de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Zelfstandig ondernemers en zzp-ers die wonen in de gemeente Appingedam, Delfzijl of Loppersum kunnen een aanvraag doen bij Werkplein Fivelingo.

Met ingang van woensdag 8 april kunnen ondernemers een krediet aanvragen bij Werkplein Fivelingo in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Het krediet bedraagt maximaal € 10.517 met een maximale looptijd van 3 jaar tegen 2% rente. Naast het krediet biedt de Tozo een uitkering voor levensonderhoud. Aanvragen van een bedrijfskrediet en/of een uitkering kan hier.

Heeft een bedrijf in Groningen met minder dan 50 medewerkers? Dan kunt u met behulp van de anderhalvemeterregeling de helft van de kosten vergoed krijgen om bijvoorbeeld uw winkel, restaurant,of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen. Dit geldt voor kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector en culturele instellingen. Aanvragen doet u bij SNN

Heeft u vragen over financiële ondersteuning, neemt u dan contact met ons op.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring