Pagina opties

Groter

Wonen

De versterking gaat de komende jaren door. De versterking van andere woningen in de gemeente is inmiddels ook gestart. Veel Damsters krijgen ermee te maken. Gemeente Appingedam werkt daar samen met partners aan.

 • Opwierde-Zuid

  Opwierde-Zuid wordt ingrijpend vernieuwd. 398 woningen worden gesloopt en nieuw gebouwd. Dit betekent veel voor u en uw omgeving. In de wijk lopen de volgende versterkingsprojecten.

 • Opwierde-I

  In Opwierde-I zijn bijna alle woningen geïnspecteerd. Voor 850 woningen zijn versterkingsadviezen gemaakt. Eigenaren van de overige woningen in de wijk wachten daar nog op.

 • Historisch centrum

  De versterkingsaanpak van het historisch centrum gebeurt in groepen. Groepen bestaan uit gebouwen die, door de manier waarop ze zijn gebouwd, gezamenlijk geïnspecteerd en beoordeeld worden op aardbevingsbestendigheid.

 • Tijdelijke woningen

  Op het moment dat woningen worden versterkt, of zelfs gesloopt en herbouwd, moeten bewoners tijdelijk op een andere plek wonen. Wij vinden het belangrijk dat dit zoveel mogelijk in Appingedam gebeurt, vlakbij de plek waar mensen wonen.