Nieuwsberichten

 • Modder op de weg! Houdt de weg schoon en veilig!

  Het is volop oogsttijd. Na de aardappels gaan straks ook de bieten en het mais uit de grond en op transport. Dat betekent dat u rekening moet houden met modder op de weg en dus met gladheid. Vooral nu de dagen korter worden en het weer natter wordt, kan modder zorgen voor gevaarlijke situaties.

  Lees verder
 • Ondersteuning in het openbaar vervoer

  Voor iedereen die wil reizen met het openbaar vervoer, maar daar ondersteuning of hulp bij nodig heeft zijn er de OV ambassadeurs. Bij hen kan men terecht met vragen over de OV chipkaart, kortingskaarten, abonnementen, reisadvies en praktische hulp bij het reizen. De OV ambassadeurs worden ingezet in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum. Zij zijn te bereiken via ov-ambassadeurs@hotmail.com en via (0595) 433 245.

 • Kijkdagen gevonden fietsen 5 en 6 oktober

  De gemeente Appingedam organiseert samen met Hergebruik Plus kijkdagen voor vermiste fietsen. Bent u uw fiets kwijt? Dan kunt u op woensdag 5 of donderdag 6 oktober vanaf 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur een kijkje nemen bij Hergebruik Plus aan de Energieweg 7 in Appingedam.

  Lees verder
 • Bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Appingedam

  Eind november start het bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Appingedam. De onderzoekswagen wordt geplaatst in Appingedam bij het gemeentehuis aan de Wilhelminaweg. Begin januari 2017 zullen naar verwachting alle cliënten in de gemeente gescreend zijn. De opkomst in gemeente Appingedam is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 84% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

  Lees verder
 • Oproep Taalvrijwilliger

  Taalmaatjes gezocht! Taalmaatjes helpen mensen in een Taalhuis één op één of in kleine groepjes beter te leren lezen, schrijven of spreken. Maar ook rekenen of het aanleren van digitale vaardigheden is mogelijk.

  Lees verder
 • Meer kroos dan normaal

  Door het uitzonderlijk warme weer van de afgelopen weken ligt er op de wateren in en rond Appingedam meer kroos dan normaal. Kan dit kwaad?

  Lees verder
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Lees verder
 • Bekendmaking Reglement Adviesraad Sociaal Domein DAL-gemeenten

  Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 21 juni 2016 het Reglement Adviesraad Sociaal Domein DAL-gemeenten hebben vastgesteld. Dit reglement treedt in werking op de dag van publicatie, zijnde 14 september 2016.

  Lees verder
 • In het verkeer doe je 1dingtegelijk

  Even een appje lezen, de dop van een flesje openmaken of een knuffel van je kind oppakken. Veel automobilisten doen het. Maar wist u dat dit heel erg gevaarlijk is? Er gebeuren steeds vaker verkeersongevallen doordat iemand even afgeleid is.

  Lees verder
Archief
RSS feed